fiscalistenonline.nl: Hoe om te gaan met een werknemer met een burn-out
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Hoe om te gaan met een werknemer met een burn-out

Het kost het Nederlandse bedrijfsleven jaarlijks miljoenen: de burn-out. Behalve dat het een flinke kostenpost is, is het gewoon erg vervelend voor de werknemer die er mee te maken krijgt. Hoe goed in te spelen op een (mogelijke) burn-out?

Burn-out van de werknemer

De Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO) stelde in zijn rapport Werken aan balans in 2003: Remedies tegen burn-out, dat onder andere de manier waarop leidinggevenden te werk gaan grote invloed heeft op de gezondheid van hun werknemers. Het kabinet stelde in een reactie op het rapport dat het in bedrijven nogal eens ontbreekt aan 'voldoende en oprechte aandacht voor de werknemer als mens'.

Herkennen
Als je aandacht hebt voor de werknemer herken je ook sneller dat iemand tegen een burn-out aanzit. Een burn-out is te herkennen aan meerdere punten. De werkprestaties verminderen, de werknemer is minder gemotiveerd en komt eerder in conflictsituaties door opgebouwde irritaties. Volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) hebben hoogopgeleide vrouwen de meeste kans op een burn-out. Mannen in ongeschoolde en halfgeschoolde beroepen lopen de minste kans op te branden.

Aanleiding

Er zijn vier punten die iemand naar aanleiding van het werk een burn-out kan bezorgen:

- De intensiteit

- Gebrek aan ondersteuning (hetzij van collega’s, hetzij van superieuren)

- De grote van de tijdsdruk

- De hoeveelheid werk

Natuurlijk kan iemand ook door persoonlijke omstandigheden een burn-out krijgen. Toch is vaak de stress van werk de druppel die de emmer doet overlopen.

Te laat erbij

Als iemand eenmaal een burn-out heeft is rust vooral erg belangrijk. Je kan niet zeggen dat er een bepaalde tijd voor staat, dat verschilt per persoon. Vaak komt de werknemer in een fase van 'heb ik wel de juiste baan?'. Blijf hierbij de werknemer ondersteunen. Kijk wat hij wilt veranderen en misschien kan hij een andere functie krijgen binnen het bedrijf. Uiteindelijk komt hij/zij weer terug op de werkvloer. Voor beide partijen is het dan weer wennen aan elkaar.

Verzekering

Een burn-out verzekeren kan niet. Wel kun je de verzuimkosten verzekeren. Soms is het lastig in te schatten voor een bedrijf of dit een goede investering is. Neem contact op met de MKB Servicedesk. Wij kunnen je een persoonlijk advies geven op het gebied van ziektekosten voor je werknemers.

Bron

Eerder geplaatste artikelen

Vrouwen werken harder door crisis
Vier op tien vrouwelijke werknemers is door de economische crisis harder gaan werken. Dat blijkt uit een enquête van het human resourcesbedrijf SD Worx. In die groep zegt zelfs twee op drie vrouwen...
Lees meer...
Klokkenluiders worden beter beschermd
Klokkenluiders bij de rijksoverheid en de politie krijgen een betere bescherming. Een misstand kan voortaan vertrouwelijk worden gemeld bij een vertrouwenspersoon. Klokkenluiders die willen procederen...
Lees meer...
Ziekte en privacy
Werkgevers hebben een zeker recht op informatie over de ziekte van hun medewerkers. Aan de andere kant heeft de werknemer recht op bescherming van zijn privacy.Wat is nu precies privé en wat niet? ...
Lees meer...
Hier klikken