fiscalistenonline.nl: Hoe kan ik mijn computerwerkplek goed inrichten??
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Hoe kan ik mijn computerwerkplek goed inrichten??

1. Stel je stoel in op de goede hoogte in (bovenbenen horizontaal) en je rugleuning zodat deze goed ondersteunt in je onderrug bij je broekrand. Stel je armleuningen in op goede hoogte, zodat je met je armen afsteunt op de armleuningen of op het bureaublad.

2. Je bureaublad moet circa dezelfde hoogte hebben als je armleuningen. Zet er zonodig houten blokjes onder wanneer het te laag is voor de meeste medewerkers of plaats een voetenbankje wanneer het bureaublad te hoog is. Meerdere medewerkers moeten uiteraard gebruik kunnen maken van deze plek.


3. Plaats je beeldscherm recht voor je. Bij te weinig ruimte voor het beeldscherm kun je het bureau iets van de muur afhalen. De afstand tot je beeldscherm moet ongeveer een armlengte zijn. De bovenrand van je scherm moet ongeveer op wenkbrauwhoogte staan.

4. Plaats het toetsenbord en de muis voor je. Bij een haperende muis kan het balletje vies zijn. Dit kun je met een antistatisch doekje schoon vegen. Een optische muis bedient gemakkelijker en lichter en heeft geen onderhoud nodig. Bedien de muis met de gehele arm, zorg voor voldoende ruimte voor de muis.

5. Werk niet langer dan 2 uur achtereen aan de computer. Verdeel je computerwerkzaamheden over de dag wanneer het de 2 uur overschrijdt. Het gaat erom dat je niet te lang achtereen zit. Deze statische belasting van je rug en nek in combinatie met de repeterende handelingen van je handen en vingers kunnen tot RSI-achtige klachten lijden. Creëer goede afwisseling met je andere werkzaamheden.

Bron: Fcbwjk.nl

 


Eerder geplaatste artikelen

Vrouwen werken harder door crisis
Vier op tien vrouwelijke werknemers is door de economische crisis harder gaan werken. Dat blijkt uit een enquête van het human resourcesbedrijf SD Worx. In die groep zegt zelfs twee op drie vrouwen...
Lees meer...
Klokkenluiders worden beter beschermd
Klokkenluiders bij de rijksoverheid en de politie krijgen een betere bescherming. Een misstand kan voortaan vertrouwelijk worden gemeld bij een vertrouwenspersoon. Klokkenluiders die willen procederen...
Lees meer...
Ziekte en privacy
Werkgevers hebben een zeker recht op informatie over de ziekte van hun medewerkers. Aan de andere kant heeft de werknemer recht op bescherming van zijn privacy.Wat is nu precies privé en wat niet? ...
Lees meer...
Hier klikken