fiscalistenonline.nl: Fulltimer hecht meer aan arbo, leren en innovatie
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Fulltimer hecht meer aan arbo, leren en innovatie

HR-beleid aanpassen aan wensen van medewerkers.
Werknemers met een volledig dienstverband hechten meer waarde dan parttimers aan goede arbeidsomstandigheden, een innovatief ondernemingsklimaat en leermogelijkheden. Dat blijkt uit onderzoek van arbeidsbemiddelaar Vitae, in samenwerking met de Nyenrode Business Universiteit.

De omvang van het dienstverband, is voor een deel bepalend voor de wensen en eisen van de werknemers. Daarom zouden organisaties een gedifferentieerd HR-beleid moeten ontwikkelen, stellen de onderzoekers. In het HR-beleid moeten de verschillen tussen parttime en fulltime professionals zo veel mogelijk worden onderkend.
Wensen fulltimers
Fulltimers blijken goede arbeidsomstandigheden en een op innovatie gerichte organisatie belangrijker te vinden dan parttimers. Zij hechten ook meer aan ‘veel kunnen leren’, ‘trainingen en opleidingen kunnen volgen’ en aan internationale carrière mogelijkheden.

Verder vinden fulltimers steun van collega's en leidinggevenden belangrijker, net als ‘met een team ergens voor staan’. Tot slot vinden fulltimers het ook belangrijker om aan de wensen van klanten tegemoet te kunnen komen.

Overeenkomsten vol- en deeltijdwerkers
Naast deze verschillen zijn er ook veel overeenkomsten tussen fulltimers en parttimers. Zo vinden beide groepen het belangrijk om beloond te worden op basis van de inhoud van de functie en ervaring.

Ook willen beide uitdagend en stimulerend werk kunnen verrichten en een zinvolle bijdrage leveren aan de maatschappij. Ook willen zowel fulltimers als parttimers mobiel zijn binnen de organisatie en vinden ze persoonlijke ontwikkeling belangrijk.

Ook een efficiënt werkende organisatie en terugkoppeling over de resultaten waarderen beide groepen hoog. Tot slot hechten beide groepen veel waarde aan inspirerende collega's en interne onderlinge betrokkenheid.

Gedifferentieerd personeelsbeleid

Voor zowel parttimers als fulltimers is het belangrijk dat zij hun eigen wensen aan werkaspecten terugvinden in hun werk. Daarbij past een gedifferentieerd personeelsbeleid waarbij rekening wordt gehouden met de wensen van zowel vol- als deeltijdwerkers. Dit kan ook leiden tot meer inzet en loyaliteit. Juist deze werkhoudingen zijn nodig in de huidige recessie.

Momenteel werkt bijna de helft van de Nederlandse beroepsbevolking parttime en het aantal deeltijdwerkers neemt nog toe. Daar moeten organisaties in hun HR-beleid rekening mee houden, stellen de onderzoekers.

Bron

Eerder geplaatste artikelen

Vrouwen werken harder door crisis
Vier op tien vrouwelijke werknemers is door de economische crisis harder gaan werken. Dat blijkt uit een enquête van het human resourcesbedrijf SD Worx. In die groep zegt zelfs twee op drie vrouwen...
Lees meer...
Klokkenluiders worden beter beschermd
Klokkenluiders bij de rijksoverheid en de politie krijgen een betere bescherming. Een misstand kan voortaan vertrouwelijk worden gemeld bij een vertrouwenspersoon. Klokkenluiders die willen procederen...
Lees meer...
Ziekte en privacy
Werkgevers hebben een zeker recht op informatie over de ziekte van hun medewerkers. Aan de andere kant heeft de werknemer recht op bescherming van zijn privacy.Wat is nu precies privé en wat niet? ...
Lees meer...
Hier klikken