fiscalistenonline.nl: Personeel werven en selecteren
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Personeel werven en selecteren

Als je nieuw personeel zoekt, maak dan eerst een functieprofiel. Hierin staat de inhoud van de functie en de eisen waaraan de kandidaat moet voldoen. Bepaal daarna hoeveel uren de nieuwe werknemer nodig heeft voor zijn taken. Aan de hand daarvan kies je een contractvorm.

Wervingsmethoden
De goedkoopste manier om aan personeel te komen is het eigen netwerk te gebruiken. Als dit niets oplevert, kun je werven via:

 

  • een advertentie in een dagblad, vaktijdschrift of op internet;
  • een uitzendbureau. Vooral bij tijdelijke personeelsproblemen;
  • een werving- en selectiebureau;
  • het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI). Een adviseur informeert u over de mogelijkheden en helpt bij het zoeken;
  • Op www.werk.nl, de website van het CWI, staan ruim 100.000 cv's van werkzoekenden.       

Lees meer informatie over het werven van personeel op de website van het Centrum voor Werk en Inkomen.

Advertentie 
In een goede advertentie staat om welke functie het gaat en aan welke eisen de sollicitant moet voldoen. Ook moet duidelijk worden wat het bedrijf biedt (salaris, opleidingsmogelijkheden, werksfeer). Een goede advertentie is aantrekkelijk geschreven en bevat een helder organisatieprofiel.


Er gelden wettelijke eisen voor advertenties. Uit de tekst moet blijken dat de functie voor mannen en vrouwen geldt. Alleen bij hoge uitzondering is onderscheid toegestaan. De reden hiervoor moet dan worden vermeld. Er mag geen onderscheid zijn op grond van politieke gezindheid, ras, seksuele geaardheid, nationaliteit, godsdienst, levensovertuiging, burgerlijke staat, chronische ziekte, handicap of leeftijd.

Een divers samengesteld personeelsbestand biedt veel voordelen. Lees meer over personeelsdiversiteit.

Subsidies
Als jouw bedrijf een arbeidsgehandicapte in dienst neemt, dan kun je misschien subsidie krijgen via de Wet REA. Informeer naar de mogelijkheden bij het UWV. Met de subsidieregeling Kennisoverdracht Ondernemers MKB, kun je subsidie krijgen bij het in dienst nemen van recent afgestudeerde hbo-ers of vwo-ers.


Personeel selecteren

Sollicitatiebrief

Vraag om een sollicitatiebrief met daarin de opleiding, werkervaring en speciale vaardigheden. Geef een reactie op iedere binnengekomen sollicitatie. Doe dit zo snel mogelijk, dus begin meteen na de sluitingsdatum met de selectie. Bij de eerste selectie is het belangrijk om na te gaan of een kandidaat voldoet aan het functieprofiel. Degenen die in dit stadium niet voor de functie in aanmerking komen, kun je het beste direct een afwijzingsbrief sturen.

Sollicitatiegesprekken

Bereid een sollicitatiegesprek goed voor. Bepaal de onderwerpen die je wilt bespreken. Zaken die in ieder geval aan de orde moeten komen zijn:

  • inleiding (voorstellen, doel, onderwerpen en de duur van het gesprek);
  • informatie over de organisatie en de functie (historie, cultuur, taken, vragen);
  • informatie over de sollicitant (verleden, reden van vertrek, motivatie, functie-eisen, eigenschappen);
  • arbeidsvoorwaarden;
  • afronding (verder vervolg van de procedure).  

Vraag een sollicitant ook om referenties die nagebeld mogen worden. Als je een keuze hebt gemaakt, dan is het afrondende gesprek erop gericht om definitieve afspraken te maken over de arbeidsovereenkomst. In dit gesprek bespreek je ook wanneer de nieuwe medewerker in dienst treedt. Meer informatie over het selecteren van personeel kun je vinden op www.werk.nl

Bron:
Kamer van Koophandel

Eerder geplaatste artikelen

Vrouwen werken harder door crisis
Vier op tien vrouwelijke werknemers is door de economische crisis harder gaan werken. Dat blijkt uit een enquête van het human resourcesbedrijf SD Worx. In die groep zegt zelfs twee op drie vrouwen...
Lees meer...
Klokkenluiders worden beter beschermd
Klokkenluiders bij de rijksoverheid en de politie krijgen een betere bescherming. Een misstand kan voortaan vertrouwelijk worden gemeld bij een vertrouwenspersoon. Klokkenluiders die willen procederen...
Lees meer...
Ziekte en privacy
Werkgevers hebben een zeker recht op informatie over de ziekte van hun medewerkers. Aan de andere kant heeft de werknemer recht op bescherming van zijn privacy.Wat is nu precies privé en wat niet? ...
Lees meer...
Hier klikken