fiscalistenonline.nl: Verburg schaft vaccin mond-en-klauwzeer aan
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Verburg schaft vaccin mond-en-klauwzeer aan

Landbouwminister Verburg laat 265.000 doses mond-en-klauwzeervaccin aanmaken als voorbereiding op een eventuele vaccinatiecampagne. Zij reageert hiermee op de uitbraak van MKZ in Groot-Brittannië, afgelopen weekeinde. Eerder kondigde zij al een vervoersverbod voor vee af.
De bewindsvrouw heeft de Voedsel en Waren Autoriteit gevraagd zich voor te bereiden op een scenario waarin koeien, varkens, schapen en geiten worden voorzien van antistoffen tegen de gevreesde dierenziekte. Vooralsnog gebeurt dat niet. Vaccinatie is pas mogelijk als de Europese Commissie in het geval van een MKZ-uitbraak akkoord is gegaan met een vaccinatieplan.

Bij een uitbraak van de ziekte worden naast het besmette vee ook alle andere dieren die bevattelijk kunnen zijn voor het virus afgemaakt in een straal van een kilometer rond het besmette bedrijf. Dieren in de omgeving van het kilometergebied worden gevaccineerd. Dat moet verdere verspreiding van het virus voorkomen.

Het Britse ministerie van milieu en landbouw heeft dinsdagavond bekendgemaakt dat het farmaceutische bedrijf Merial zeer waarschijnlijk de bron van de MKZ-besmettingen in Groot-Brittannië is.

De inspecteurs van het ministerie zeiden dat het 'zeker mogelijk' is dat het virus door een menselijke fout is verspreid. Verder staat in hun rapport dat de kans dat het virus via de lucht is verspreid, te verwaarlozen is. Verspreiding via water blijft wel een mogelijkheid.
Bron: Het Financieele Dagblad

Eerder geplaatste artikelen

Hoe belangrijk is je online imago?
Je online imago is een afspiegeling van hoe je in het echt bent: wat je doet, waar je naartoe op vakantie gaat, naar welke muziek je luistert, welke sport je beoefent en ga zo maar door! Voor een toe...
Lees meer...
“Je eerste werkgever kiest jou, de tweede kies jij”
Je hebt een diploma op zak en bent klaar om de fiscale wereld te veroveren. Hoe zorg je ervoor dat je op een plek terechtkomt die bij je past? Recruiter Martijn Betgem van Adviesgroep ’88 geeft ...
Lees meer...
Belangrijkste wijzigingen Belastingen 2018
Op 19 december 2017 heeft de Eerste Kamer ingestemd met het Belastingplan 2018. Het wetsvoorstel moet nog worden bekrachtigd door de Koning en treedt dan op 1 januari 2018 in werking. Vooruitlopend op...
Lees meer...
Hier klikken