fiscalistenonline.nl: Verburg schaft vaccin mond-en-klauwzeer aan
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Verburg schaft vaccin mond-en-klauwzeer aan

Landbouwminister Verburg laat 265.000 doses mond-en-klauwzeervaccin aanmaken als voorbereiding op een eventuele vaccinatiecampagne. Zij reageert hiermee op de uitbraak van MKZ in Groot-Brittannië, afgelopen weekeinde. Eerder kondigde zij al een vervoersverbod voor vee af.
De bewindsvrouw heeft de Voedsel en Waren Autoriteit gevraagd zich voor te bereiden op een scenario waarin koeien, varkens, schapen en geiten worden voorzien van antistoffen tegen de gevreesde dierenziekte. Vooralsnog gebeurt dat niet. Vaccinatie is pas mogelijk als de Europese Commissie in het geval van een MKZ-uitbraak akkoord is gegaan met een vaccinatieplan.

Bij een uitbraak van de ziekte worden naast het besmette vee ook alle andere dieren die bevattelijk kunnen zijn voor het virus afgemaakt in een straal van een kilometer rond het besmette bedrijf. Dieren in de omgeving van het kilometergebied worden gevaccineerd. Dat moet verdere verspreiding van het virus voorkomen.

Het Britse ministerie van milieu en landbouw heeft dinsdagavond bekendgemaakt dat het farmaceutische bedrijf Merial zeer waarschijnlijk de bron van de MKZ-besmettingen in Groot-Brittannië is.

De inspecteurs van het ministerie zeiden dat het 'zeker mogelijk' is dat het virus door een menselijke fout is verspreid. Verder staat in hun rapport dat de kans dat het virus via de lucht is verspreid, te verwaarlozen is. Verspreiding via water blijft wel een mogelijkheid.
Bron: Het Financieele Dagblad

Eerder geplaatste artikelen

Mazars versterkt partnerteam audit en tax
Mazars Accountants en Adviseurs heeft haar partnerteam versterkt met Ronald Plat, Alexander Rasink en Paul Schutjens. Met deze uitbreiding worden de Audit en Assurance en de (internationale) tax prakt...
Lees meer...
VACATURE: Junior ass. belastingadviseur Utrecht, minimaal 32 uur
Wie zijn wij? Als collectief van ruim 120.000 zorgverleners is VvAA de stem en steun van zorgverleners in Nederland. In 1924 gestart door drie artsen die vonden dat ze samen sterker stonden, is de or...
Lees meer...
Cursus Tien met een griffel
Op maandag 24 september organiseert BelastingBelangen in samenwerking met Auxilium Adviesgroep de cursus Tien met een griffel. Hans Zwagemaker, hoofdredacteur van BelastingBelangen, zal deze cursus ve...
Lees meer...
Hier klikken