fiscalistenonline.nl: Verburg schaft vaccin mond-en-klauwzeer aan
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Verburg schaft vaccin mond-en-klauwzeer aan

Landbouwminister Verburg laat 265.000 doses mond-en-klauwzeervaccin aanmaken als voorbereiding op een eventuele vaccinatiecampagne. Zij reageert hiermee op de uitbraak van MKZ in Groot-Brittanniƫ, afgelopen weekeinde. Eerder kondigde zij al een vervoersverbod voor vee af.
De bewindsvrouw heeft de Voedsel en Waren Autoriteit gevraagd zich voor te bereiden op een scenario waarin koeien, varkens, schapen en geiten worden voorzien van antistoffen tegen de gevreesde dierenziekte. Vooralsnog gebeurt dat niet. Vaccinatie is pas mogelijk als de Europese Commissie in het geval van een MKZ-uitbraak akkoord is gegaan met een vaccinatieplan.

Bij een uitbraak van de ziekte worden naast het besmette vee ook alle andere dieren die bevattelijk kunnen zijn voor het virus afgemaakt in een straal van een kilometer rond het besmette bedrijf. Dieren in de omgeving van het kilometergebied worden gevaccineerd. Dat moet verdere verspreiding van het virus voorkomen.

Het Britse ministerie van milieu en landbouw heeft dinsdagavond bekendgemaakt dat het farmaceutische bedrijf Merial zeer waarschijnlijk de bron van de MKZ-besmettingen in Groot-Brittanniƫ is.

De inspecteurs van het ministerie zeiden dat het 'zeker mogelijk' is dat het virus door een menselijke fout is verspreid. Verder staat in hun rapport dat de kans dat het virus via de lucht is verspreid, te verwaarlozen is. Verspreiding via water blijft wel een mogelijkheid.
Bron: Het Financieele Dagblad

Eerder geplaatste artikelen

De werkkostenregeling: de vrije ruimte, een feest
De werkkostenregeling biedt u een vrije ruimte van 1,2% van de fiscale loonsom. Met die vrije ruimte kunt u ‘leuke dingen’ doen voor uw medewerkers. U kunt hen diverse vergoedingen en vers...
Lees meer...
Let op: nieuwe pensioenrichtleeftijd per 1-1-2018
Per 1 januari 2018 wordt de pensioenrichtleeftijd verhoogd van 67 naar 68 jaar. Werkgevers moeten daardoor depensioenregelingen van hun medewerkers – weer –aanpassen, nog dit jaar. Een v...
Lees meer...
Tarief vennootschapsbelasting omlaag
In het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’ van de coalitie Rutte III wordt voorgesteld om het tarief van de vennootschapsbelasting stapsgewijs te verlagen van 25% naar 21%. Het tarie...
Lees meer...
Hier klikken