fiscalistenonline.nl: Verburg schaft vaccin mond-en-klauwzeer aan
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Verburg schaft vaccin mond-en-klauwzeer aan

Landbouwminister Verburg laat 265.000 doses mond-en-klauwzeervaccin aanmaken als voorbereiding op een eventuele vaccinatiecampagne. Zij reageert hiermee op de uitbraak van MKZ in Groot-Brittanniƫ, afgelopen weekeinde. Eerder kondigde zij al een vervoersverbod voor vee af.
De bewindsvrouw heeft de Voedsel en Waren Autoriteit gevraagd zich voor te bereiden op een scenario waarin koeien, varkens, schapen en geiten worden voorzien van antistoffen tegen de gevreesde dierenziekte. Vooralsnog gebeurt dat niet. Vaccinatie is pas mogelijk als de Europese Commissie in het geval van een MKZ-uitbraak akkoord is gegaan met een vaccinatieplan.

Bij een uitbraak van de ziekte worden naast het besmette vee ook alle andere dieren die bevattelijk kunnen zijn voor het virus afgemaakt in een straal van een kilometer rond het besmette bedrijf. Dieren in de omgeving van het kilometergebied worden gevaccineerd. Dat moet verdere verspreiding van het virus voorkomen.

Het Britse ministerie van milieu en landbouw heeft dinsdagavond bekendgemaakt dat het farmaceutische bedrijf Merial zeer waarschijnlijk de bron van de MKZ-besmettingen in Groot-Brittanniƫ is.

De inspecteurs van het ministerie zeiden dat het 'zeker mogelijk' is dat het virus door een menselijke fout is verspreid. Verder staat in hun rapport dat de kans dat het virus via de lucht is verspreid, te verwaarlozen is. Verspreiding via water blijft wel een mogelijkheid.
Bron: Het Financieele Dagblad

Eerder geplaatste artikelen

Baker Tilly Berk is nu Baker Tilly
Baker Tilly Berk gaat de toekomst tegemoet met een nieuwe naam: Baker Tilly. De naamswijziging gaat gepaard met een wereldwijde nieuwe visuele identiteit. Vanaf vandaag werkt Baker Tilly internationaa...
Lees meer...
In meer dan 40.000 vacatures komt leeftijdsdiscriminatie voor
Eindelijk! Je hebt de perfecte vacature gevonden en je bent je motivatiebrief al aan het schrijven. Even lezen, wat zijn precies de gestelde eisen? In meer dan 40.000 vacatures komt leeftijdsdiscrimin...
Lees meer...
Fiscaal vennoot Hans van den Besselaar neemt na 31 jaar afscheid van Wesselman
Per 31 december 2018 neemt Hans van den Besselaar afscheid van Wesselman Accountants | Adviseurs in Eindhoven en Helmond. Van den Besselaar neemt afscheid als vennoot en belastingadviseur, maar blijft...
Lees meer...
Hier klikken