fiscalistenonline.nl: Ellende is compleet op de beurs
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Ellende is compleet op de beurs

De malaise op de Europese beurzen lijkt compleet. De problemen op de kredietmarkt hebben gisteren opnieuw tot zware verliezen geleid. Gemiddelde koersdalingen van 3 procent of meer waren niet uitzonderlijk. In Amsterdam eindigde de AEX onder de 500 punten. De complete winst die sinds het begin van dit jaar was geboekt, is daarmee in rook opgegaan. Geen enkel hoofdfonds op het Damrak werd gespaard.
De AEX, de hoofdindex in Amsterdam, eindigde op 487,06 punten, wat neerkomt op een verlies van liefst 3,8 procent. De index daalde 18,98 punten. De MidKap-index van middelgrote fondsen verloor 4 procent (23,85 punten) tot 674,06 punten.

Vanaf het eerste moment ging het bergafwaarts. De handelaren kregen weinig inspiratie uit Wall Street, waar de koersen woensdag verder waren gedaald. In het Verre Oosten was het nog erger. De Kospi-index spande in die regio de kroon met bijna 7 procent verlies.

Van de hoofdfondsen kreeg verf- en chemieconcern Akzo Nobel donderdag een zware tik met een verlies van 7,8 procent. Volgens een handelaar werd de daling versterkt doordat er in de markt getwijfeld wordt of het Duitse chemieconcern Henkel, waarmee Akzo Nobel de Britse branchegenoot ICI wil overnemen, zijn deel van het bod bij elkaar kan krijgen. TomTom was hekkensluiter met een daling van 7,9 procent.

Verder was de uitzendsector in mineur. Randstad en Vedior verloren respectievelijk 7,2 en 6,5 procent. In de MidKap moest USG People 4,8 procent inleveren.

De problemen op de kredietmarkt hebben de afgelopen dagen tot een hogere koers van de dollar geleid. Beleggers voelen zich momenteel veiliger bij een belegging in de Amerikaanse munt.
Bron: AD.nl

Eerder geplaatste artikelen

AccountancyNieuws: Zaag niet aan de poten van je eigen fiscale praktijk!
Een gezond accountantskantoor is te herkennen op afstand: sterke focus, heldere positionering, innovatief, ICT op orde, duidelijke dynamiek en enthousiaste, professionele medewerkers. Maar er is nog e...
Lees meer...
Vormt de blockchain een bedreiging voor de financiële professional?
Blockchain, Bitcoin, cryptogeld. Het zijn zomaar een paar termen waar we in de media mee om de oren worden geslagen. Moeten we als financiële professional vrezen voor onze banen door de opkomst v...
Lees meer...
Duizenden ondernemers werken met hun partner
Een onderneming runnen samen met je man of vrouw. Sommige ondernemers moeten er misschien niet aan denken, maar heel wat partners blijken de handen ineen te slaan voor hun onderneming. Dat heeft het C...
Lees meer...
Hier klikken