fiscalistenonline.nl: Kilometerheffing straks voor rekening van baas
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Kilometerheffing straks voor rekening van baas

Veel automobilisten hopen dat hun baas straks opdraait voor de kilometerheffing die minister Eurlings (Verkeer) binnen enkele jaren wil invoeren. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van automatiseringsconcern IBM onder zevenhonderd werknemers.
Op de stelling ‘Als de overheid automobilisten laat betalen voor rijden in de spits, moeten werkgevers dat maar betalen’ zegt 58 procent van de bestuurders die vaak op weg zitten ‘ja’. Slechts 17 procent van de ondervraagden verwacht dat de heffing een einde maakt aan het fileprobleem.

De beste maatregel om de files aan te pakken is volgens de automobilisten het verbeteren van het openbaar vervoer. Daarna volgen het stimuleren van thuiswerken en vervolgens pas het beter benutten van de bestaande wegen of het aanleggen van nieuwe wegen.

Onder meer Elco Brinkman (voorzitter van Bouwend Nederland) en Paul Nouwen, oud-hoofddirecteur van de ANWB en grondlegger van het plan voor de kilometerheffing, gingen gisteren in debat naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek.

Nouwen onderstreepte dat autorijden heus niet voor iedereen duurder wordt. Met de kilometerheffing, die in plaats komt van de motorrijtuigenbelasting en de aanschafbelasting op nieuwe auto’s (BPM), zijn automobilisten die weinig rijden straks juist goedkoper uit, onderstreepte hij.
Bron: AD.nl

Eerder geplaatste artikelen

Mazars versterkt partnerteam audit en tax
Mazars Accountants en Adviseurs heeft haar partnerteam versterkt met Ronald Plat, Alexander Rasink en Paul Schutjens. Met deze uitbreiding worden de Audit en Assurance en de (internationale) tax prakt...
Lees meer...
VACATURE: Junior ass. belastingadviseur Utrecht, minimaal 32 uur
Wie zijn wij? Als collectief van ruim 120.000 zorgverleners is VvAA de stem en steun van zorgverleners in Nederland. In 1924 gestart door drie artsen die vonden dat ze samen sterker stonden, is de or...
Lees meer...
Cursus Tien met een griffel
Op maandag 24 september organiseert BelastingBelangen in samenwerking met Auxilium Adviesgroep de cursus Tien met een griffel. Hans Zwagemaker, hoofdredacteur van BelastingBelangen, zal deze cursus ve...
Lees meer...
Hier klikken