fiscalistenonline.nl: Kilometerheffing straks voor rekening van baas
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Kilometerheffing straks voor rekening van baas

Veel automobilisten hopen dat hun baas straks opdraait voor de kilometerheffing die minister Eurlings (Verkeer) binnen enkele jaren wil invoeren. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van automatiseringsconcern IBM onder zevenhonderd werknemers.
Op de stelling ‘Als de overheid automobilisten laat betalen voor rijden in de spits, moeten werkgevers dat maar betalen’ zegt 58 procent van de bestuurders die vaak op weg zitten ‘ja’. Slechts 17 procent van de ondervraagden verwacht dat de heffing een einde maakt aan het fileprobleem.

De beste maatregel om de files aan te pakken is volgens de automobilisten het verbeteren van het openbaar vervoer. Daarna volgen het stimuleren van thuiswerken en vervolgens pas het beter benutten van de bestaande wegen of het aanleggen van nieuwe wegen.

Onder meer Elco Brinkman (voorzitter van Bouwend Nederland) en Paul Nouwen, oud-hoofddirecteur van de ANWB en grondlegger van het plan voor de kilometerheffing, gingen gisteren in debat naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek.

Nouwen onderstreepte dat autorijden heus niet voor iedereen duurder wordt. Met de kilometerheffing, die in plaats komt van de motorrijtuigenbelasting en de aanschafbelasting op nieuwe auto’s (BPM), zijn automobilisten die weinig rijden straks juist goedkoper uit, onderstreepte hij.
Bron: AD.nl

Eerder geplaatste artikelen

Hoe belangrijk is je online imago?
Je online imago is een afspiegeling van hoe je in het echt bent: wat je doet, waar je naartoe op vakantie gaat, naar welke muziek je luistert, welke sport je beoefent en ga zo maar door! Voor een toe...
Lees meer...
“Je eerste werkgever kiest jou, de tweede kies jij”
Je hebt een diploma op zak en bent klaar om de fiscale wereld te veroveren. Hoe zorg je ervoor dat je op een plek terechtkomt die bij je past? Recruiter Martijn Betgem van Adviesgroep ’88 geeft ...
Lees meer...
Belangrijkste wijzigingen Belastingen 2018
Op 19 december 2017 heeft de Eerste Kamer ingestemd met het Belastingplan 2018. Het wetsvoorstel moet nog worden bekrachtigd door de Koning en treedt dan op 1 januari 2018 in werking. Vooruitlopend op...
Lees meer...
Hier klikken