fiscalistenonline.nl: Kilometerheffing straks voor rekening van baas
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Kilometerheffing straks voor rekening van baas

Veel automobilisten hopen dat hun baas straks opdraait voor de kilometerheffing die minister Eurlings (Verkeer) binnen enkele jaren wil invoeren. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van automatiseringsconcern IBM onder zevenhonderd werknemers.
Op de stelling ‘Als de overheid automobilisten laat betalen voor rijden in de spits, moeten werkgevers dat maar betalen’ zegt 58 procent van de bestuurders die vaak op weg zitten ‘ja’. Slechts 17 procent van de ondervraagden verwacht dat de heffing een einde maakt aan het fileprobleem.

De beste maatregel om de files aan te pakken is volgens de automobilisten het verbeteren van het openbaar vervoer. Daarna volgen het stimuleren van thuiswerken en vervolgens pas het beter benutten van de bestaande wegen of het aanleggen van nieuwe wegen.

Onder meer Elco Brinkman (voorzitter van Bouwend Nederland) en Paul Nouwen, oud-hoofddirecteur van de ANWB en grondlegger van het plan voor de kilometerheffing, gingen gisteren in debat naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek.

Nouwen onderstreepte dat autorijden heus niet voor iedereen duurder wordt. Met de kilometerheffing, die in plaats komt van de motorrijtuigenbelasting en de aanschafbelasting op nieuwe auto’s (BPM), zijn automobilisten die weinig rijden straks juist goedkoper uit, onderstreepte hij.
Bron: AD.nl

Eerder geplaatste artikelen

De werkkostenregeling: de vrije ruimte, een feest
De werkkostenregeling biedt u een vrije ruimte van 1,2% van de fiscale loonsom. Met die vrije ruimte kunt u ‘leuke dingen’ doen voor uw medewerkers. U kunt hen diverse vergoedingen en vers...
Lees meer...
Let op: nieuwe pensioenrichtleeftijd per 1-1-2018
Per 1 januari 2018 wordt de pensioenrichtleeftijd verhoogd van 67 naar 68 jaar. Werkgevers moeten daardoor depensioenregelingen van hun medewerkers – weer –aanpassen, nog dit jaar. Een v...
Lees meer...
Tarief vennootschapsbelasting omlaag
In het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’ van de coalitie Rutte III wordt voorgesteld om het tarief van de vennootschapsbelasting stapsgewijs te verlagen van 25% naar 21%. Het tarie...
Lees meer...
Hier klikken