fiscalistenonline.nl: Kilometerheffing straks voor rekening van baas
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Kilometerheffing straks voor rekening van baas

Veel automobilisten hopen dat hun baas straks opdraait voor de kilometerheffing die minister Eurlings (Verkeer) binnen enkele jaren wil invoeren. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van automatiseringsconcern IBM onder zevenhonderd werknemers.
Op de stelling ‘Als de overheid automobilisten laat betalen voor rijden in de spits, moeten werkgevers dat maar betalen’ zegt 58 procent van de bestuurders die vaak op weg zitten ‘ja’. Slechts 17 procent van de ondervraagden verwacht dat de heffing een einde maakt aan het fileprobleem.

De beste maatregel om de files aan te pakken is volgens de automobilisten het verbeteren van het openbaar vervoer. Daarna volgen het stimuleren van thuiswerken en vervolgens pas het beter benutten van de bestaande wegen of het aanleggen van nieuwe wegen.

Onder meer Elco Brinkman (voorzitter van Bouwend Nederland) en Paul Nouwen, oud-hoofddirecteur van de ANWB en grondlegger van het plan voor de kilometerheffing, gingen gisteren in debat naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek.

Nouwen onderstreepte dat autorijden heus niet voor iedereen duurder wordt. Met de kilometerheffing, die in plaats komt van de motorrijtuigenbelasting en de aanschafbelasting op nieuwe auto’s (BPM), zijn automobilisten die weinig rijden straks juist goedkoper uit, onderstreepte hij.
Bron: AD.nl

Eerder geplaatste artikelen

Baker Tilly Berk is nu Baker Tilly
Baker Tilly Berk gaat de toekomst tegemoet met een nieuwe naam: Baker Tilly. De naamswijziging gaat gepaard met een wereldwijde nieuwe visuele identiteit. Vanaf vandaag werkt Baker Tilly internationaa...
Lees meer...
In meer dan 40.000 vacatures komt leeftijdsdiscriminatie voor
Eindelijk! Je hebt de perfecte vacature gevonden en je bent je motivatiebrief al aan het schrijven. Even lezen, wat zijn precies de gestelde eisen? In meer dan 40.000 vacatures komt leeftijdsdiscrimin...
Lees meer...
Fiscaal vennoot Hans van den Besselaar neemt na 31 jaar afscheid van Wesselman
Per 31 december 2018 neemt Hans van den Besselaar afscheid van Wesselman Accountants | Adviseurs in Eindhoven en Helmond. Van den Besselaar neemt afscheid als vennoot en belastingadviseur, maar blijft...
Lees meer...
Hier klikken