fiscalistenonline.nl: Kilometerheffing straks voor rekening van baas
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Kilometerheffing straks voor rekening van baas

Veel automobilisten hopen dat hun baas straks opdraait voor de kilometerheffing die minister Eurlings (Verkeer) binnen enkele jaren wil invoeren. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van automatiseringsconcern IBM onder zevenhonderd werknemers.
Op de stelling ‘Als de overheid automobilisten laat betalen voor rijden in de spits, moeten werkgevers dat maar betalen’ zegt 58 procent van de bestuurders die vaak op weg zitten ‘ja’. Slechts 17 procent van de ondervraagden verwacht dat de heffing een einde maakt aan het fileprobleem.

De beste maatregel om de files aan te pakken is volgens de automobilisten het verbeteren van het openbaar vervoer. Daarna volgen het stimuleren van thuiswerken en vervolgens pas het beter benutten van de bestaande wegen of het aanleggen van nieuwe wegen.

Onder meer Elco Brinkman (voorzitter van Bouwend Nederland) en Paul Nouwen, oud-hoofddirecteur van de ANWB en grondlegger van het plan voor de kilometerheffing, gingen gisteren in debat naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek.

Nouwen onderstreepte dat autorijden heus niet voor iedereen duurder wordt. Met de kilometerheffing, die in plaats komt van de motorrijtuigenbelasting en de aanschafbelasting op nieuwe auto’s (BPM), zijn automobilisten die weinig rijden straks juist goedkoper uit, onderstreepte hij.
Bron: AD.nl

Eerder geplaatste artikelen

AccountancyNieuws: Zaag niet aan de poten van je eigen fiscale praktijk!
Een gezond accountantskantoor is te herkennen op afstand: sterke focus, heldere positionering, innovatief, ICT op orde, duidelijke dynamiek en enthousiaste, professionele medewerkers. Maar er is nog e...
Lees meer...
Vormt de blockchain een bedreiging voor de financiële professional?
Blockchain, Bitcoin, cryptogeld. Het zijn zomaar een paar termen waar we in de media mee om de oren worden geslagen. Moeten we als financiële professional vrezen voor onze banen door de opkomst v...
Lees meer...
Duizenden ondernemers werken met hun partner
Een onderneming runnen samen met je man of vrouw. Sommige ondernemers moeten er misschien niet aan denken, maar heel wat partners blijken de handen ineen te slaan voor hun onderneming. Dat heeft het C...
Lees meer...
Hier klikken