fiscalistenonline.nl: Verwarring over totale schade in kredietcrisis
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Verwarring over totale schade in kredietcrisis

De uitspraak van de directeur van De Nederlandsche Bank, Nout Wellink, dat de banken door de internationale kredietcrisis in het allerslechtste geval 1200 miljard euro zullen moeten afwaarderen, heeft voor heel wat ophef gezorgd in Europa. Verschillende bankpresidenten en ministers van Financiƫn haastten zich dit weekeinde afstand te nemen van de uitspraak van Wellink op een EU-beraad in Portugal.
De Britse krant TimesOnline meldde gisteren dat Britse analisten de totale schade als gevolg van de problemen op de Amerikaanse hypotheekmarkt inschatten op ruim 21 miljard euro. De Britse deskundigen voorspellen dat de zakenbanken zo’n tien procent van de totale waarde van de getroffen leningenportefeuille van 300 miljard dollar zullen moeten afschrijven.

Diezelfde analisten kijken met spanning uit naar de de resultaten van de grote Amerikaanse zakenbanken over het derde kwartaal van dit jaar. Die zullen in de loop van de komende week bekend worden.

Een andere krant, The Sunday Telegraph, meldde dit weekeinde dat de Britse bank Northern Rock zich opmaakt voor een verkoop. De hypotheekportefeuille van de door de kredietcrisis geplaagde bank, ter waarde van 100 miljard pond, zou dan verdeeld kunnen worden over andere grote Britse banken.

Omdat financiers Northern Rock in verband met de hypotheekcrisis geen geld meer willen lenen, heeft de bank een noodkrediet gekregen van de Britse centrale bank en dat heeft tot onrust geleid onder rekeninghouders.

Zaterdag vormden klanten van Northern Rock die hun geld wilden opnemen, lange rijen voor de filialen van de bank.

Klanten zouden vrijdag in totaal 1,5 miljard euro hebben opgenomen. Northern Rock is de op vier na grootste hypotheekbank van Groot-Brittanniƫ.
Bron: AD.nl

Eerder geplaatste artikelen

Baker Tilly Berk is nu Baker Tilly
Baker Tilly Berk gaat de toekomst tegemoet met een nieuwe naam: Baker Tilly. De naamswijziging gaat gepaard met een wereldwijde nieuwe visuele identiteit. Vanaf vandaag werkt Baker Tilly internationaa...
Lees meer...
In meer dan 40.000 vacatures komt leeftijdsdiscriminatie voor
Eindelijk! Je hebt de perfecte vacature gevonden en je bent je motivatiebrief al aan het schrijven. Even lezen, wat zijn precies de gestelde eisen? In meer dan 40.000 vacatures komt leeftijdsdiscrimin...
Lees meer...
Fiscaal vennoot Hans van den Besselaar neemt na 31 jaar afscheid van Wesselman
Per 31 december 2018 neemt Hans van den Besselaar afscheid van Wesselman Accountants | Adviseurs in Eindhoven en Helmond. Van den Besselaar neemt afscheid als vennoot en belastingadviseur, maar blijft...
Lees meer...
Hier klikken