fiscalistenonline.nl: Verwarring over totale schade in kredietcrisis
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Verwarring over totale schade in kredietcrisis

De uitspraak van de directeur van De Nederlandsche Bank, Nout Wellink, dat de banken door de internationale kredietcrisis in het allerslechtste geval 1200 miljard euro zullen moeten afwaarderen, heeft voor heel wat ophef gezorgd in Europa. Verschillende bankpresidenten en ministers van Financiën haastten zich dit weekeinde afstand te nemen van de uitspraak van Wellink op een EU-beraad in Portugal.
De Britse krant TimesOnline meldde gisteren dat Britse analisten de totale schade als gevolg van de problemen op de Amerikaanse hypotheekmarkt inschatten op ruim 21 miljard euro. De Britse deskundigen voorspellen dat de zakenbanken zo’n tien procent van de totale waarde van de getroffen leningenportefeuille van 300 miljard dollar zullen moeten afschrijven.

Diezelfde analisten kijken met spanning uit naar de de resultaten van de grote Amerikaanse zakenbanken over het derde kwartaal van dit jaar. Die zullen in de loop van de komende week bekend worden.

Een andere krant, The Sunday Telegraph, meldde dit weekeinde dat de Britse bank Northern Rock zich opmaakt voor een verkoop. De hypotheekportefeuille van de door de kredietcrisis geplaagde bank, ter waarde van 100 miljard pond, zou dan verdeeld kunnen worden over andere grote Britse banken.

Omdat financiers Northern Rock in verband met de hypotheekcrisis geen geld meer willen lenen, heeft de bank een noodkrediet gekregen van de Britse centrale bank en dat heeft tot onrust geleid onder rekeninghouders.

Zaterdag vormden klanten van Northern Rock die hun geld wilden opnemen, lange rijen voor de filialen van de bank.

Klanten zouden vrijdag in totaal 1,5 miljard euro hebben opgenomen. Northern Rock is de op vier na grootste hypotheekbank van Groot-Brittannië.
Bron: AD.nl

Eerder geplaatste artikelen

Hoe belangrijk is je online imago?
Je online imago is een afspiegeling van hoe je in het echt bent: wat je doet, waar je naartoe op vakantie gaat, naar welke muziek je luistert, welke sport je beoefent en ga zo maar door! Voor een toe...
Lees meer...
“Je eerste werkgever kiest jou, de tweede kies jij”
Je hebt een diploma op zak en bent klaar om de fiscale wereld te veroveren. Hoe zorg je ervoor dat je op een plek terechtkomt die bij je past? Recruiter Martijn Betgem van Adviesgroep ’88 geeft ...
Lees meer...
Belangrijkste wijzigingen Belastingen 2018
Op 19 december 2017 heeft de Eerste Kamer ingestemd met het Belastingplan 2018. Het wetsvoorstel moet nog worden bekrachtigd door de Koning en treedt dan op 1 januari 2018 in werking. Vooruitlopend op...
Lees meer...
Hier klikken