fiscalistenonline.nl: Verwarring over totale schade in kredietcrisis
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Verwarring over totale schade in kredietcrisis

De uitspraak van de directeur van De Nederlandsche Bank, Nout Wellink, dat de banken door de internationale kredietcrisis in het allerslechtste geval 1200 miljard euro zullen moeten afwaarderen, heeft voor heel wat ophef gezorgd in Europa. Verschillende bankpresidenten en ministers van Financiën haastten zich dit weekeinde afstand te nemen van de uitspraak van Wellink op een EU-beraad in Portugal.
De Britse krant TimesOnline meldde gisteren dat Britse analisten de totale schade als gevolg van de problemen op de Amerikaanse hypotheekmarkt inschatten op ruim 21 miljard euro. De Britse deskundigen voorspellen dat de zakenbanken zo’n tien procent van de totale waarde van de getroffen leningenportefeuille van 300 miljard dollar zullen moeten afschrijven.

Diezelfde analisten kijken met spanning uit naar de de resultaten van de grote Amerikaanse zakenbanken over het derde kwartaal van dit jaar. Die zullen in de loop van de komende week bekend worden.

Een andere krant, The Sunday Telegraph, meldde dit weekeinde dat de Britse bank Northern Rock zich opmaakt voor een verkoop. De hypotheekportefeuille van de door de kredietcrisis geplaagde bank, ter waarde van 100 miljard pond, zou dan verdeeld kunnen worden over andere grote Britse banken.

Omdat financiers Northern Rock in verband met de hypotheekcrisis geen geld meer willen lenen, heeft de bank een noodkrediet gekregen van de Britse centrale bank en dat heeft tot onrust geleid onder rekeninghouders.

Zaterdag vormden klanten van Northern Rock die hun geld wilden opnemen, lange rijen voor de filialen van de bank.

Klanten zouden vrijdag in totaal 1,5 miljard euro hebben opgenomen. Northern Rock is de op vier na grootste hypotheekbank van Groot-Brittannië.
Bron: AD.nl

Eerder geplaatste artikelen

AccountancyNieuws: Zaag niet aan de poten van je eigen fiscale praktijk!
Een gezond accountantskantoor is te herkennen op afstand: sterke focus, heldere positionering, innovatief, ICT op orde, duidelijke dynamiek en enthousiaste, professionele medewerkers. Maar er is nog e...
Lees meer...
Vormt de blockchain een bedreiging voor de financiële professional?
Blockchain, Bitcoin, cryptogeld. Het zijn zomaar een paar termen waar we in de media mee om de oren worden geslagen. Moeten we als financiële professional vrezen voor onze banen door de opkomst v...
Lees meer...
Duizenden ondernemers werken met hun partner
Een onderneming runnen samen met je man of vrouw. Sommige ondernemers moeten er misschien niet aan denken, maar heel wat partners blijken de handen ineen te slaan voor hun onderneming. Dat heeft het C...
Lees meer...
Hier klikken