fiscalistenonline.nl: Baker Tilly Berk versterkt internationale fiscale adviespraktijk
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Baker Tilly Berk versterkt internationale fiscale adviespraktijk

Op 1 maart 2013 is mr. dr. G.K. (Gijs) Fibbe (1976) gestart als partner International Tax Services bij Baker Tilly Berk op de vestiging Rotterdam. Vanuit deze rol gaat hij zich toeleggen op het verder uitbouwen van de internationale adviespraktijk van Baker Tilly Berk. Daarnaast wordt hij een van de belangrijke schakels tussen de nationale praktijk en het wereldwijde netwerk van Baker Tilly Berk, Baker Tilly International. Naast zijn werk bij Baker Tilly Berk blijft hij actief als universitair docent Internationaal Belastingrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. 

Fibbe werkte als senior manager Internationaal Tax bij PwC. Daarvoor was hij werkzaam bij Ernst & Young, ook in de internationale adviespraktijk. Fibbe licht zijn keuze voor een middelgroot kantoor na 12 jaar big four toe: “De advisering op het gebied van internationaal belastingrecht is een groeiend marktsegment. In tijden dat ondernemingen op zoek zijn naar een adviseur die meedenkt en innovatief is, is Baker Tilly Berk voor dit soort vraagstukken mijns inziens het juiste kantoor. Met name ook vanwege de prijs-/kwaliteitverhouding. Ik kijk er dan ook naar uit om binnen deze club de internationale fiscale adviespraktijk verder vorm te geven en een bijdrage te leveren aan het succes van Baker Tilly Berk in de internationale markt.” 

Romke van der Veen, bestuursvoorzitter van Baker Tilly Berk over de komst van Gijs Fibbe: “Steeds meer van onze klanten werken over de grens, onze internationale adviespraktijk groeit. Gijs heeft internationaal ontzettend veel ervaring. Met zijn internationale fiscale kennis en zijn praktijkervaring in het buitenland gaat hij van toegevoegde waarde zijn voor onze advisering aan ondernemers met internationale activiteiten en ambities en voor buitenlandse ondernemingen die om fiscale motieven een Nederlandse holding in hun structuur hebben opgenomen.”

Fibbe heeft zijn wetenschappelijke opleiding op verschillende Nederlandse en buitenlandse universiteiten gevolgd. In 2009 promoveerde Gijs Fibbe aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en ontving voor zijn promotieonderzoek, als tweede Nederlander, de prestigieuze Mitchell B. Carroll prijs van de International Fiscal Association (IFA). 

Naast zijn werk geeft Fibbe ook les. Zo is hij universitair docent Internationaal Belastingrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en bij de beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs verbonden als docent binnen de sectie internationaal belastingrecht. Daarnaast is hij redacteur van diverse fiscale uitgaven en publiceert hij met grote regelmaat nationaal én internationaal over fiscale vraagstukken. 

Bron: Baker Tilly Berk

Eerder geplaatste artikelen

Fiscaal vennoot Hans van den Besselaar neemt na 31 jaar afscheid van Wesselman
Per 31 december 2018 neemt Hans van den Besselaar afscheid van Wesselman Accountants | Adviseurs in Eindhoven en Helmond. Van den Besselaar neemt afscheid als vennoot en belastingadviseur, maar blijft...
Lees meer...
FISCALE (EINDEJAAR) ACTUALITEITEN
Ondernemers én particulieren moeten tegen het jaareinde 2018 druk in de weer met de vele fiscale voorstellen van Prinsjesdag 2018 én de fiscale plannen uit het Regeerakkoord van Rutte II...
Lees meer...
Hoe ziet de werkplek van de toekomst eruit? 5 tips
Veel kantoren zijn de laatste jaren bezig geweest met een “no office”-cultuur, digitalisering en de inrichting van een virtuele werkplek. Medewerkers kunnen op afstand vergaderen met virtu...
Lees meer...
Hier klikken