fiscalistenonline.nl: Baker Tilly Berk versterkt internationale fiscale adviespraktijk
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Baker Tilly Berk versterkt internationale fiscale adviespraktijk

Op 1 maart 2013 is mr. dr. G.K. (Gijs) Fibbe (1976) gestart als partner International Tax Services bij Baker Tilly Berk op de vestiging Rotterdam. Vanuit deze rol gaat hij zich toeleggen op het verder uitbouwen van de internationale adviespraktijk van Baker Tilly Berk. Daarnaast wordt hij een van de belangrijke schakels tussen de nationale praktijk en het wereldwijde netwerk van Baker Tilly Berk, Baker Tilly International. Naast zijn werk bij Baker Tilly Berk blijft hij actief als universitair docent Internationaal Belastingrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. 

Fibbe werkte als senior manager Internationaal Tax bij PwC. Daarvoor was hij werkzaam bij Ernst & Young, ook in de internationale adviespraktijk. Fibbe licht zijn keuze voor een middelgroot kantoor na 12 jaar big four toe: “De advisering op het gebied van internationaal belastingrecht is een groeiend marktsegment. In tijden dat ondernemingen op zoek zijn naar een adviseur die meedenkt en innovatief is, is Baker Tilly Berk voor dit soort vraagstukken mijns inziens het juiste kantoor. Met name ook vanwege de prijs-/kwaliteitverhouding. Ik kijk er dan ook naar uit om binnen deze club de internationale fiscale adviespraktijk verder vorm te geven en een bijdrage te leveren aan het succes van Baker Tilly Berk in de internationale markt.” 

Romke van der Veen, bestuursvoorzitter van Baker Tilly Berk over de komst van Gijs Fibbe: “Steeds meer van onze klanten werken over de grens, onze internationale adviespraktijk groeit. Gijs heeft internationaal ontzettend veel ervaring. Met zijn internationale fiscale kennis en zijn praktijkervaring in het buitenland gaat hij van toegevoegde waarde zijn voor onze advisering aan ondernemers met internationale activiteiten en ambities en voor buitenlandse ondernemingen die om fiscale motieven een Nederlandse holding in hun structuur hebben opgenomen.”

Fibbe heeft zijn wetenschappelijke opleiding op verschillende Nederlandse en buitenlandse universiteiten gevolgd. In 2009 promoveerde Gijs Fibbe aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en ontving voor zijn promotieonderzoek, als tweede Nederlander, de prestigieuze Mitchell B. Carroll prijs van de International Fiscal Association (IFA). 

Naast zijn werk geeft Fibbe ook les. Zo is hij universitair docent Internationaal Belastingrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en bij de beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs verbonden als docent binnen de sectie internationaal belastingrecht. Daarnaast is hij redacteur van diverse fiscale uitgaven en publiceert hij met grote regelmaat nationaal én internationaal over fiscale vraagstukken. 

Bron: Baker Tilly Berk

Eerder geplaatste artikelen

Hoe belangrijk is je online imago?
Je online imago is een afspiegeling van hoe je in het echt bent: wat je doet, waar je naartoe op vakantie gaat, naar welke muziek je luistert, welke sport je beoefent en ga zo maar door! Voor een toe...
Lees meer...
“Je eerste werkgever kiest jou, de tweede kies jij”
Je hebt een diploma op zak en bent klaar om de fiscale wereld te veroveren. Hoe zorg je ervoor dat je op een plek terechtkomt die bij je past? Recruiter Martijn Betgem van Adviesgroep ’88 geeft ...
Lees meer...
Belangrijkste wijzigingen Belastingen 2018
Op 19 december 2017 heeft de Eerste Kamer ingestemd met het Belastingplan 2018. Het wetsvoorstel moet nog worden bekrachtigd door de Koning en treedt dan op 1 januari 2018 in werking. Vooruitlopend op...
Lees meer...
Hier klikken