fiscalistenonline.nl: Meer doen met minder inspanning
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Meer doen met minder inspanning

Je kent vast wel de Wet van Pareto: 20% van je inspanningen leveren 80% van je resultaten. Kennen is echter niet voldoende: doe er iets mee en laat "Pareto" in je voordeel werken.

Dingen die andere mensen van je gedaan willen hebben
Vraag: Heb je niets beters te doen?
Durf gerust nee te zeggen of negeer de verzoeken gewoon! Als het echt belangrijk is, komen ze er wel op terug, of nog beter: gaan ze naar een ander!

Zaken die alijtd al op dezelfde manier worden gedaan

Vraag: ben je echt niet in staat te delegeren?
Mensen die niet delegeren zijn vaak bang dat anderen het niet goed doen en ze willen alle touwtjes in handen houden. Je bent toch geen control freak?


Dingen waar je niet goed in bent
Vraag: kunnen die niet veel beter door anderen worden gedaan?
Geeft het nou maar gewoon toe: je kunt niet in alles de beste zijn. Prijs anderen om hun kennis, kunde en voorbeeldige gedrag en zeg vooral dat je ze waardeert om hun niet aflatende ijver. Wie zal dan nog weigeren klusjes voor je op te knappen?

Klusjes waar je een hekel aan hebt
Vraag: Voel je je schuldig omdat je iets niet leuk vindt?
Wees eerlijk: klusjes waar je een hekel aan hebt, doe je gegarandeerd niet goed of veel te traag. Schuld is een uitstekend wapen waarmee je dingen van anderen gedaan kunt krijgen. Gooi je eigen schuldgevoelens onmiddellijk over boord en laat anderen zich gerust schuldig voelen, als je er maar van af bent! Het werkt prima in ons Calvinistische landje!

Dingen en projecten die altijd onderbroken worden door andere klusjes
Vraag: is het werkelijk belangrijk? Hangt je leven er echt vanaf?
Blijkbaar niet, anders zou je het wel doen

Eerder geplaatste artikelen

Spannendste denker in de economie komt met baanbrekende visie
In ‘De economie van goed en kwaad’ bekijkt Tomáš Sedlácek zijn vakgebied door een volstrekt nieuwe bril endaagt hij ons uit tot een volstrekt nieuwe kijk op de wereld....
Lees meer...
Leidinggevende heeft minder last van stress
Leidinggevenden hebben minder last van stress dan ‘gewone’ werknemers, dat geldt zowel voor mannen als vrouwen. Dat blijkt uit onderzoek onder 1672 hoogopgeleiden door Intermediair en de ...
Lees meer...
Vrouwen onontbeerlijk in top management
Uitvoerig onderzoek wijst uit dat vrouwen onontbeerlijk zijn in het top management van succesvolle bedrijven. Diversiteit en een goede balans in leiderschap wapenen bedrijven om het hoofd te bieden a...
Lees meer...
Hier klikken