fiscalistenonline.nl: Waarom vrouwen juichten voor woedende Hillary Clinton
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Waarom vrouwen juichten voor woedende Hillary Clinton

Veel vrouwen over de hele wereld begrepen waarom minister van Buitenlandse Zaken zo boos werd door de vraag naar haar man Bill. Ze zijn het namelijk beu om genegeerd te worden door mannen op carrièrevlak.

Onbewust genegeerd
Tijdens een persconferentie eerder deze week antwoordde Hillary Clinton boos op de vraag naar haar man: "Ik ben niet de spreekbuis van Bill." Carrièrevrouwen worden nog te vaak genegeerd door mannen, ook al gebeurt het vaak onbewust. "Ik werk voor een politieke denktank. Het gebeurt vaak dat op vergaderingen mannelijke collega's met de eer van mijn voorstellen gaan lopen omdat er gewoon niet naar mij geluisterd wordt", aldus een Britse intelligente vrouw als reactie op de actie van Hillary.

Mannen weten niet meer
De Britse journaliste Leah Hardy: "Ik ben momenteel mijn huis aan het renoveren. Ik weet ondertussen alles van bepleisteren, loodgieterij en het neerhalen van muren. Maar alle werkmannen in mijn huis negeren me compleet. Als ik ze probeer uit te leggen wat ik wil, draaien ze zich naar mijn man en vragen ze: "Wat wil je juist?" Zelfs mijn man vindt het vervelend, hij weet niet meer van verbouwen dan ik."

Stemmen
"Enkele jaren vonden onderzoekers aan de universiteit van Sheffield hier een wetenschappelijke verklaring voor. Mannen vinden het moeilijker om naar vrouwenstemmen te luisteren dan naar die van hun geslachtsgenoten. Ze ontcijferen blijkbaar een vrouwenstem met hetzelfde deel van de hersenen als waarmee ze muziek verwerken, bij mannenstemmen gebruiken ze een eenvoudiger mechanisme. Wij hebben blijkbaar te veel melodie in onze stem om gehoord te worden. Maar ik vind dat een goedkoop excuus", gaat Hardy verder.

Freaks
"Volgens mij heeft het eerder een geschiedkundige verklaring. Carrièrevrouwen werden lang als freaks aanzien, het is nog maar sinds kort dat ze, soms nog met tegenzin, worden toegelaten in directiecomités of, in het geval van Hillary Clinton, overheden. Binnen enkele jaren zullen we, hopelijk, ernstiger genomen worden. Zodat mannen beseffen dat ook wij atomen zullen kunnen splijten en buitenlandse politiek kunnen regelen", besluit de journaliste.
Bron

Eerder geplaatste artikelen

Spannendste denker in de economie komt met baanbrekende visie
In ‘De economie van goed en kwaad’ bekijkt Tomáš Sedlácek zijn vakgebied door een volstrekt nieuwe bril endaagt hij ons uit tot een volstrekt nieuwe kijk op de wereld....
Lees meer...
Leidinggevende heeft minder last van stress
Leidinggevenden hebben minder last van stress dan ‘gewone’ werknemers, dat geldt zowel voor mannen als vrouwen. Dat blijkt uit onderzoek onder 1672 hoogopgeleiden door Intermediair en de ...
Lees meer...
Vrouwen onontbeerlijk in top management
Uitvoerig onderzoek wijst uit dat vrouwen onontbeerlijk zijn in het top management van succesvolle bedrijven. Diversiteit en een goede balans in leiderschap wapenen bedrijven om het hoofd te bieden a...
Lees meer...
Hier klikken