fiscalistenonline.nl: Negen tips voor de keuze van een werving- en selectiebureau
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Negen tips voor de keuze van een werving- en selectiebureau

Het is nog steeds een uitdaging om goed personeel te vinden. Een werving- en selectiebureau kan uitkomst bieden, maar hoe kies je er een? Negen tips om een werving- en selectiebureau te kiezen.

Highlights
- Kies een bureau met kennis en ervaring in uw vakgebied
- Maak gebruik van een proefperiode
- Check referenties van het bureau

Tip 1: Kies een bureau met kennis en ervaring in uw vakgebied
Het klinkt heel logisch, maar kies een bureau uit met kennis en ervaring van het vakgebied. Een bureau dat gespecialiseerd is in ICT personeel kan wel marketing & communicatie personeel aanleveren, maar deze zal toch vaak de exacte kennis tekortkomen. Een overzicht van diverse werving- en selectiebureaus vindt u onder andere op startkabel maar ook via een search in Google.

Tip 2: Vergelijk de fees
Vergelijk de fee voor werving en selectie diensten. De tarieven verschillen enorm. De percentages liggen gemiddeld tussen 15% en 25% van het jaarsalaris van de kandidaat inclusief vakantietoeslag en andere uitkeringen, maar ook hier kunt u andere afspraken voor maken. Veel bureaus geven de fee op hun website aan.

Tip 3: Weet waarvoor u hulp nodig heeft
Bepaal voor uzelf waar u hulp bij nodig hebt. Gaat het om een functiebeschrijving opstellen, vacatures plaatsen in diverse media, alleen ondersteuning bij de selectie van de CV’s of alles. Het is prima mogelijk om diverse opties met het bureau af te spreken zodat u krijgt waar u behoefte aan hebt.

Tip 4: Onderhandel over een voorschot
Werving- en selectiebureaus vragen dikwijls een voorschot op hun diensten. Dit kunt u bespreken en onderhandelen met het bureau en nieuwe afspraken maken zodat u het beter in de hand houdt. U kunt zo ook overeenkomen dat u pas het voorschot betaalt op het moment dat u de eerste CV’s van het bureau ontvangt, die aan de belangrijkste functiecriteria voldoen. Door de communicatie open en eerlijk te houden kunt u veel zaken bespreekbaar maken.

Tip 5: Maak gebruik van een proefperiode
Hierin worden een aantal zaken overeengekomen, zoals wat u kunt verwachten gedurende deze proefperiode. Vervolgens wat de criteria zijn om verder te gaan. Een proefperiode van 2 maanden om een kandidaat te vinden is acceptabel. En een go of no go criteria kan de kwaliteit van de naar u gestuurde CV’s zijn. Voldoen de CV’s aan de functiecriteria maar toch lukt het niet, dan kunt u het bureau langer een kans geven. Is de kwaliteit echter slecht dan is dat het moment om verder te kijken.

Eerder geplaatste artikelen

Vrouwen werken harder door crisis
Vier op tien vrouwelijke werknemers is door de economische crisis harder gaan werken. Dat blijkt uit een enquête van het human resourcesbedrijf SD Worx. In die groep zegt zelfs twee op drie vrouwen...
Lees meer...
Klokkenluiders worden beter beschermd
Klokkenluiders bij de rijksoverheid en de politie krijgen een betere bescherming. Een misstand kan voortaan vertrouwelijk worden gemeld bij een vertrouwenspersoon. Klokkenluiders die willen procederen...
Lees meer...
Ziekte en privacy
Werkgevers hebben een zeker recht op informatie over de ziekte van hun medewerkers. Aan de andere kant heeft de werknemer recht op bescherming van zijn privacy.Wat is nu precies privé en wat niet? ...
Lees meer...
Hier klikken