fiscalistenonline.nl: Wat komt er dit jaar in jouw agenda te staan?
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Wat komt er dit jaar in jouw agenda te staan?

Een paar voorbeelden van dingen die wél in je agenda mogen:

  • Afspraken zet je in je agenda. Vergaderingen, lunches, diners, het ergens ophalen van een kind, het bezoeken van iemand in het ziekenhuis. Afspraken zijn altijd datum en tijdgebonden. Die mogen dus in je agenda.
  • Deadlines zet je in je agenda. Het verslag wat op een bepaalde datum klaar moet zijn, de column die geschreven moet worden, dat soort dingen. Vaak zet ik een paar dagen of een paar weken voor de werkelijke deadline ook al een notitie in mijn agenda, dat die deadline eraan te komen.
  • Tijdgebonden beloftes gaan ook in je agenda. Als ik iemand beloof dat ik uiterlijk dinsdag terug zal bellen, dan komt het in m’n agenda.
  • Dingen die die dag gebeuren, die je wilt weten. Een vriend die examen doet, een collega die naar een lastige klant gaat, een kind dat een spreekbeurt houdt. Ook dat soort dingen kunnen in je agenda. Zo help je jezelf om aandacht te besteden aan de belangrijke dingen uit de levens van mensen die je dierbaar zijn.
Datum- of tijdgebonden.
Sommige acties zijn duidelijk tijdgebonden. Als je niet om 2:00 uur op je afspraak bent, dan ben je te laat.

Andere acties zijn alleen maar datumgebonden. Dat zie je vaak bij deadlines: het maakt niet zoveel uit of je het ’s ochtends of ’s middags af hebt, maar het moet wel die dag gebeuren.

Datum gebonden acties te kun je het handigste in dat deel van de agenda zetten waar geen tijdaanduidingen bijstaan. Veel papieren agenda’s hebben daar een apart vakje voor. In Outlook kun je bij het maken van een afspraak aangeven dat het een volledige dag betreft. Dan wordt dat item helemaal bovenaan in je Outlook agenda neergezet.

Zorg dit jaar eens voor een lekker heldere agenda.
Als je werkelijk alleen de datum- en tijdgebonden activiteiten in je agenda zet en de rest ergens anders opschrijft, garandeer ik je een overzichtelijker en effectiever agenda.

’s Ochtends, of de avond van te voren, kun je in één oogopslag zien hoe die dag eruit ziet. Over alles wat niet die agenda staat, hoef je je geen zorgen te maken. Alles wat niet op je agenda staat, ontplofte toch niet als het vandaag niet gedaan wordt.

En met dat heldere overzicht kun je die dag doen wat er gedaan moet worden. Voor de rest kijk je op je lijst met eerstvolgende acties, dat is namelijk het menu van de dingen je verder graag wilt doen in die week.

Als er iets is wat zorgt voor meer effect, dan is het wel helderheid, duidelijkheid en overzicht. Oók in je agenda.

Bron

Eerder geplaatste artikelen

E-mail lawine kost jaarlijks 10.000.000.000 euro
Fascinerend, iets anders kun je niet zeggen over het onderzoek van meereffect, het bedrijf van Taco Oosterkamp dat mensen inspireert om slimmer te werken. Als we beter leren om te gaan met de berg mai...
Lees meer...
Verzamelen: een stap in Getting Things Done
Sommige mensen beginnen met Getting Things Done en merken dat ze hun hoofd nog steeds niet helemaal leeg hebben. Het kan verleidelijk zijn om toch nog dingen te onthouden. Kleine toezeggingen bijvoorb...
Lees meer...
Tijd
Sommigen van ons zouden een moord doen voor een paar uur meer op een dag, dan die karige 24 die we toebedeeld krijgen. En stiekem weten we ook allemaal dat het niets op zou lossen en dat dagen van mee...
Lees meer...
Hier klikken