fiscalistenonline.nl: Burn out of professionele uitputting
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Burn out of professionele uitputting

Ervaar je je werk als loodzwaar? Lig je 's nachts te piekeren over je werk? Is iedere opdracht een rotklus? Twijfel je aan het nut van je taken? Voel je je voortdurend leeg en onverschillig? Moet je je 's morgens uit je bed slepen? Kun je niet meer lachen op je werk? Raak je geïrriteerd door collega's, klanten, je leidinggevende?

Heb je op een aantal van deze vragen met 'ja' geantwoord? Dan is de kans groot dat je niet zomaar een verkeerde job gekozen hebt maar dat je afstevent op of zelfs al kampt met een burn out.

Wat is burn out?
Het begrip burn out is een containerbegrip voor verschillende ervaringen. Burn out manifesteert zich in een reeks vage klachten. De ene persoon ervaart een burn out als complete lusteloosheid en uitputting, de andere heeft last van overdreven emotionaliteit en depressieve gedachten. Belangrijk is het tijdig herkennen van de oppervlakkige symptomen en vage klachten zodat je alsnog op tijd kan ingrijpen.
Bij burn out gaat het om een verstoord evenwicht tussen de persoonlijke behoeften en de eisen die het werk stelt. Dit is het best te vergelijken met een elastiekje dat zijn rekkracht verloren heeft omdat er te hard aan getrokken is.

Drie elementen die verbonden zijn met burn out:
Rolconflict: Wanneer je als werknemer een waaier van verantwoordelijkheden draagt kun je het gevoel krijgen dat je in alle richtingen getrokken wordt. Wil je daarbovenop alles even goed doen, zonder prioriteiten te leggen, dan loop je grote kans om compleet uitgeput te raken.

  1. Rolconflict: Wanneer je als werknemer een waaier van verantwoordelijkheden draagt kun je het gevoel krijgen dat je in alle richtingen getrokken wordt. Als je dan ook nog alles even goed wilt doen (zonder prioriteiten te leggen) dan loop je grote kans om helemaal uitgeput te raken.
  2. Rolonduidelijkheid: Elke werknemer wil het gevoel hebben dat hij werkt aan een carrière die de moeite waard is. Wanneer een carrière precies de moeite waard is, is niet altijd even duidelijk. Het resultaat daarvan is dat de werknemer nooit ervaart dat hij iets zinvol bereikt heeft.
  3. Roloverdaad: Als je nooit nee zegt en maar werk blijft opstapelen riskeer je ten onder te gaan aan een burn out. 

Burn out is zeker niet alleen te wijten aan het werk, integendeel: een burn out is het resultaat van de wisselwerking tussen de eisen van het werk en de persoonlijkheid van de werknemer.
Burn out is vooral typisch voor helpende en ondersteunende beroepen (verpleegkundigen, politieagenten, sociale assistenten, onderwijzers,...).

Mensen met een burn out zijn zeker geen 'doetjes'. Vaak heeft een burn out integendeel te maken met ambitie en doorzettingsvermogen. Iemand met een burn out stelt vooral te hoge eisen aan zichzelf en zijn omgeving, het heeft minder te maken met de eisen die door de omgeving aan hem/haar gesteld worden.

Een burn out ontwikkelt zich niet van vandaag op morgen, maar het is het resultaat van een langdurige opeenstapeling van stressoren en frustraties. Gemiddeld duurt een burn out twee jaar. Hoewel de klachten zich stukje bij beetje opstapelen ervaren mensen vaak dat ze van het ene op het andere moment door hun reserverves heen zijn.
De verschijnselen van een burn out overlappen vaak die van een depressie. Burn out is ieigenlijk ook een depressieve reactie op de werksituatie. Het verschil met depressie ligt in het feit dat burn out altijd werkgerelateerd is.

Lees verder

Eerder geplaatste artikelen

Vrouwen werken harder door crisis
Vier op tien vrouwelijke werknemers is door de economische crisis harder gaan werken. Dat blijkt uit een enquête van het human resourcesbedrijf SD Worx. In die groep zegt zelfs twee op drie vrouwen...
Lees meer...
Klokkenluiders worden beter beschermd
Klokkenluiders bij de rijksoverheid en de politie krijgen een betere bescherming. Een misstand kan voortaan vertrouwelijk worden gemeld bij een vertrouwenspersoon. Klokkenluiders die willen procederen...
Lees meer...
Ziekte en privacy
Werkgevers hebben een zeker recht op informatie over de ziekte van hun medewerkers. Aan de andere kant heeft de werknemer recht op bescherming van zijn privacy.Wat is nu precies privé en wat niet? ...
Lees meer...
Hier klikken