fiscalistenonline.nl: Fulltimer in vaste dienst nog steeds gewild
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Fulltimer in vaste dienst nog steeds gewild

Wervingsklimaat blijft concurrerend, salarissen stijgen.

Ondanks de zwakkere wereldeconomie, zijn werkgevers nog steeds intensief op zoek naar nieuw, hooggekwalificeerd talent. Dat blijkt uit de banenprognose van vacaturesite JobbingMall.nl. Het onderzoek is uitgevoerd door Harris Interactive onder recruitmentmanagers, HR-professionals en werknemers in Nederland.

Veertig procent van de werkgevers in Nederland is van plan om in het derde kwartaal fulltime werknemers in vaste dienst te nemen. Dat is wel iets minder dan in het tweede kwartaal (43 procent). Veel Europese werkgevers willen significant minder personeel aannemen, maar in Nederland geeft slechts 17 procent van de werkgevers aan dit jaar minder te gaan werven.

Twintig procent van de werkgevers verwacht dat de economie in de tweede helft van 2008 zal verbeteren. Daardoor komt er weer ruimte voor nieuwe bedrijfsinitiatieven en uitbreiding van het personeel. Een derde verwacht een verbetering in de eerste helft van 2009, terwijl 14 procent het aannemelijker acht dat de economie in de tweede helft van 2009 gaat aantrekken.

Concurrerend wervingsklimaat
‘De vooruitzichten voor de werkgelegenheid in Nederland blijven er positief uitzien’, zegt Wouter Goede, Managing Director bij JobbingMall.nl. ‘Meer dan de helft van de Nederlandse werkgevers zegt zelfs vacatures te hebben waarvoor geen gekwalificeerde kandidaten kunnen worden gevonden’.

Goede denkt dan ook dat het wervingsklimaat in de tweede helft van 2008 concurrerend zal blijven. Veel werkgevers zullen volgens hem 'profiteren van een zwakkere markt om vakkundige werknemers te vinden en de kwaliteit van hun personeel te verhogen'.

Salarissen stijgen
Vijfenzeventig procent van de recruitmentmanagers verwacht dat de salarissen voor vaste fulltime medewerkers in het derde kwartaal zullen stijgen.

Iets meer dan de helft (51 procent) verwacht een gemiddelde stijging tussen 1 en 3 procent, 21 procent verwacht een gemiddelde stijging van 4 tot 10 procent en 2 procent verwacht dat de salarissen zelfs met 11 procent of meer zullen toenemen.

Vijftien procent geeft aan niet van plan te zijn veranderingen aan te brengen in het salarisniveau, 1 procent is van plan de salarissen te verlagen en 9 procent weet het niet zeker.

Bron: Personeelsnet

Eerder geplaatste artikelen

Vrouwen werken harder door crisis
Vier op tien vrouwelijke werknemers is door de economische crisis harder gaan werken. Dat blijkt uit een enquête van het human resourcesbedrijf SD Worx. In die groep zegt zelfs twee op drie vrouwen...
Lees meer...
Klokkenluiders worden beter beschermd
Klokkenluiders bij de rijksoverheid en de politie krijgen een betere bescherming. Een misstand kan voortaan vertrouwelijk worden gemeld bij een vertrouwenspersoon. Klokkenluiders die willen procederen...
Lees meer...
Ziekte en privacy
Werkgevers hebben een zeker recht op informatie over de ziekte van hun medewerkers. Aan de andere kant heeft de werknemer recht op bescherming van zijn privacy.Wat is nu precies privé en wat niet? ...
Lees meer...
Hier klikken