fiscalistenonline.nl: De Master Opleiding
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

De Master Opleiding

Inleiding
De kerncompetentie voor de studie Master Belastingadviseur luidt: fiscale advisering. Als afgestudeerde van de Masteropleiding ben je in staat om fiscale opdrachten in volle omvang voor alle onder de Nederlandse wetgeving vallende belastingplichtigen uit te voeren. Je neemt een positie in naar de klanten, de overheid en anderen conform de geldende beroeps- en gedragsregels. Je communiceert op zo’n manier dat recht wordt gedaan aan de relatie, er oog is voor de situatie en je oplossingsgericht naar de inhoud werkt. Je kent de grenzen van je eigen kennen en kunnen, en weet wanneer je andere deskundigen moet inschakelen. Je bent in staat om je de wetenschappelijke literatuur, de wet- en regelgeving, de jurisprudentie en de relevante ontwikkelingen op jouw vakgebied eigen te maken en je eigen te blijven maken. Op basis van dit profiel zijn een elftal eindtermen vastgesteld.

Programma
De Masteropleiding bouwt voort op de Bacheloropleiding en verdiept de kennisgebieden, de vaardigheden en de attitudes in de vorm van toepassing op complexe vraagstukken.

Het te bestrijken gebied is onderverdeeld in 5 gebieden, die in de vorm van modules in het onderwijsprogramma zijn uitgewerkt. Deze modules zijn niet opgebouwd vanuit de basisdisciplines zoals belastingrecht, economie, privaatrecht, enz., maar bestaan uit praktijkproblemen waarmee je als afgestudeerd belastingadviseur te maken krijgt na je afstuderen. Concrete vragen uit de adviespraktijk zijn uitgangspunt van deze problemen.

ModuleAantal college bijeenkomstenAantal Studiepuntentoetsingsvorm
1. Onderzoek918Afstudeerverslag
2. Estate planning815Werkstuk
3. Conflictbeheersing en –beslechting69Schriftelijk tentamen
4. Internationale belastingproblematiek59Schriftelijk tentamen
5. Capita selecta59Schriftelijk tentamen


In totaal zijn er 33 bijeenkomsten contractonderwijs en 3 bijeenkomsten in een conferentieoord.

Toelatingseisen
Toelating tot de Masteropleiding Belastingadviseur staat open voor diegenen die het diploma Bachelor Belastingadviseur van de FBA hebben behaald, en minimaal één jaar werkervaring (32 uur per week) in de belastingadviespraktijk hebben opgebouwd.

Ook studenten die elders een Bachelordiploma in een fiscale studierichting hebben behaald, worden toegelaten. Daarbij kunnen wel aanvullende eisen worden gesteld. Vraag hierover informatie op bij de afdeling Studieadvisering.

Schakelprogramma
Speciaal voor afgestudeerden aan het HEAO – FE* heeft de FBA het ‘Schakelprogramma’ ontwikkeld. Dit programma biedt aansluiting op de Masteropleiding Belastingadviseur. Bovendien doet de student gedurende het jaar dat het programma duurt de voor toelating vereiste werkervaring op.

Kosten
Voor de collegegelden voor de Masteropleiding verwijzen wij u graag naar de website van FBAcademy.

 

Eerder geplaatste artikelen

Fiscale cursussen en opleidingen 2016
Ook in 2016 kunt u bij Licent Academy terecht voor een ruim en gevarieerd aanbod aan fiscale cursussen en opleidingen. Of u nu wilt specialiseren, verdiepen of uw kennis op peil wilt houden, u bent ...
Lees meer...
De Ontvanger: dé businesspartner voor uw financiën
Op donderdag 5 november organiseert BelastingBelangen in samenwerking met de Auxilium Adviesgroep de cursus De Ontvanger: dé businesspartner voor uw financiën. Hans Zwagemaker, hoofdredac...
Lees meer...
WO-diploma kost bedrijfsleven een lieve duit
De kosten die u moet maken om een medewerker zijn masterdiploma te laten halen, zijn in de afgelopen jaren flink gestegen. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het o...
Lees meer...
Hier klikken