fiscalistenonline.nl: 'Computerbranche teleurgesteld in Windows Vista'
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

'Computerbranche teleurgesteld in Windows Vista'

Acer, de op drie na grootste computerbouwer ter wereld, heeft maandag in de Duitse versie van de zakenkrant Financial Times forse kritiek geuit op het nieuwe besturingsprogramma Windows Vista van Microsoft. Volgens het Taiwanese bedrijf is de gehele computerbranche teleurgesteld in Vista en heeft het niet meer dan een marginale impact op de computerverkopen gehad.
Volgens Acer-topman Gianfranco Lanci hadden eerdere versies van Windows een groter effect op de verkoop van computers. "Ik denk werkelijk niet dat iemand vanwege Vista een nieuwe pc koopt", zegt de topman. Lanci noemt de stabiliteit van Vista "zeker een probleem".

Hier is Toon Klaassen, secretaris van de Nederlandse brancheorganisatie voor computerwinkels NLCW het niet helemaal mee eens. "Wij hebben geen massale klachten gehad over de stabiliteit van het besturingssysteem. Wel herkent hij zich in de tegenvallende verkoopcijfers. "De verwachtingen waren dan ook erg hoog gespannen." Klaassen wijt het tegenvallende enthousiasme bij consumenten aan de onbekendheid van de klant met de voordelen van het systeem.

Service pack
Al snel na de introductie van het nieuwe besturingssysteem besloten leveranciers als Dell ook Vista's voorloper Windows XP te blijven leveren, omdat daar nog veel vraag naar is.

Veel consumenten en - vooral - bedrijven kijken de kat nog even uit de boom. Zij wachten bijvoorbeeld op het eerste 'service pack', een verzameling updates die de ergste kinderziektes in het systeem moet verhelpen. Wanneer dat precies verschijnt, is nog niet duidelijk. Eerder deze maand liet Microsoft weten daar geen haast mee te hebben.

Ook de eisen die Vista aan de computerapparatuur stelt, vormen een drempel voor snelle introductie. Vista vereist snelle computers met veel geheugen om goed te functioneren.
Bron: ANP/NU.nl

Eerder geplaatste artikelen

Fiscaal vennoot Hans van den Besselaar neemt na 31 jaar afscheid van Wesselman
Per 31 december 2018 neemt Hans van den Besselaar afscheid van Wesselman Accountants | Adviseurs in Eindhoven en Helmond. Van den Besselaar neemt afscheid als vennoot en belastingadviseur, maar blijft...
Lees meer...
FISCALE (EINDEJAAR) ACTUALITEITEN
Ondernemers én particulieren moeten tegen het jaareinde 2018 druk in de weer met de vele fiscale voorstellen van Prinsjesdag 2018 én de fiscale plannen uit het Regeerakkoord van Rutte II...
Lees meer...
Hoe ziet de werkplek van de toekomst eruit? 5 tips
Veel kantoren zijn de laatste jaren bezig geweest met een “no office”-cultuur, digitalisering en de inrichting van een virtuele werkplek. Medewerkers kunnen op afstand vergaderen met virtu...
Lees meer...
Hier klikken