fiscalistenonline.nl: 'Computerbranche teleurgesteld in Windows Vista'
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

'Computerbranche teleurgesteld in Windows Vista'

Acer, de op drie na grootste computerbouwer ter wereld, heeft maandag in de Duitse versie van de zakenkrant Financial Times forse kritiek geuit op het nieuwe besturingsprogramma Windows Vista van Microsoft. Volgens het Taiwanese bedrijf is de gehele computerbranche teleurgesteld in Vista en heeft het niet meer dan een marginale impact op de computerverkopen gehad.
Volgens Acer-topman Gianfranco Lanci hadden eerdere versies van Windows een groter effect op de verkoop van computers. "Ik denk werkelijk niet dat iemand vanwege Vista een nieuwe pc koopt", zegt de topman. Lanci noemt de stabiliteit van Vista "zeker een probleem".

Hier is Toon Klaassen, secretaris van de Nederlandse brancheorganisatie voor computerwinkels NLCW het niet helemaal mee eens. "Wij hebben geen massale klachten gehad over de stabiliteit van het besturingssysteem. Wel herkent hij zich in de tegenvallende verkoopcijfers. "De verwachtingen waren dan ook erg hoog gespannen." Klaassen wijt het tegenvallende enthousiasme bij consumenten aan de onbekendheid van de klant met de voordelen van het systeem.

Service pack
Al snel na de introductie van het nieuwe besturingssysteem besloten leveranciers als Dell ook Vista's voorloper Windows XP te blijven leveren, omdat daar nog veel vraag naar is.

Veel consumenten en - vooral - bedrijven kijken de kat nog even uit de boom. Zij wachten bijvoorbeeld op het eerste 'service pack', een verzameling updates die de ergste kinderziektes in het systeem moet verhelpen. Wanneer dat precies verschijnt, is nog niet duidelijk. Eerder deze maand liet Microsoft weten daar geen haast mee te hebben.

Ook de eisen die Vista aan de computerapparatuur stelt, vormen een drempel voor snelle introductie. Vista vereist snelle computers met veel geheugen om goed te functioneren.
Bron: ANP/NU.nl

Eerder geplaatste artikelen

Vormt de blockchain een bedreiging voor de financiële professional?
Blockchain, Bitcoin, cryptogeld. Het zijn zomaar een paar termen waar we in de media mee om de oren worden geslagen. Moeten we als financiële professional vrezen voor onze banen door de opkomst v...
Lees meer...
Duizenden ondernemers werken met hun partner
Een onderneming runnen samen met je man of vrouw. Sommige ondernemers moeten er misschien niet aan denken, maar heel wat partners blijken de handen ineen te slaan voor hun onderneming. Dat heeft het C...
Lees meer...
Wat is dan eigenlijk het accountantskantoor van de toekomst?
Er wordt op dit moment veel gezegd en geschreven over het accountantskantoor van de toekomst. Niet alleen over het accountantskantoor trouwens, ook advocatenkantoren en banken zullen er, als we alles ...
Lees meer...
Hier klikken