fiscalistenonline.nl: 'Computerbranche teleurgesteld in Windows Vista'
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

'Computerbranche teleurgesteld in Windows Vista'

Acer, de op drie na grootste computerbouwer ter wereld, heeft maandag in de Duitse versie van de zakenkrant Financial Times forse kritiek geuit op het nieuwe besturingsprogramma Windows Vista van Microsoft. Volgens het Taiwanese bedrijf is de gehele computerbranche teleurgesteld in Vista en heeft het niet meer dan een marginale impact op de computerverkopen gehad.
Volgens Acer-topman Gianfranco Lanci hadden eerdere versies van Windows een groter effect op de verkoop van computers. "Ik denk werkelijk niet dat iemand vanwege Vista een nieuwe pc koopt", zegt de topman. Lanci noemt de stabiliteit van Vista "zeker een probleem".

Hier is Toon Klaassen, secretaris van de Nederlandse brancheorganisatie voor computerwinkels NLCW het niet helemaal mee eens. "Wij hebben geen massale klachten gehad over de stabiliteit van het besturingssysteem. Wel herkent hij zich in de tegenvallende verkoopcijfers. "De verwachtingen waren dan ook erg hoog gespannen." Klaassen wijt het tegenvallende enthousiasme bij consumenten aan de onbekendheid van de klant met de voordelen van het systeem.

Service pack
Al snel na de introductie van het nieuwe besturingssysteem besloten leveranciers als Dell ook Vista's voorloper Windows XP te blijven leveren, omdat daar nog veel vraag naar is.

Veel consumenten en - vooral - bedrijven kijken de kat nog even uit de boom. Zij wachten bijvoorbeeld op het eerste 'service pack', een verzameling updates die de ergste kinderziektes in het systeem moet verhelpen. Wanneer dat precies verschijnt, is nog niet duidelijk. Eerder deze maand liet Microsoft weten daar geen haast mee te hebben.

Ook de eisen die Vista aan de computerapparatuur stelt, vormen een drempel voor snelle introductie. Vista vereist snelle computers met veel geheugen om goed te functioneren.
Bron: ANP/NU.nl

Eerder geplaatste artikelen

Hoe belangrijk is je online imago?
Je online imago is een afspiegeling van hoe je in het echt bent: wat je doet, waar je naartoe op vakantie gaat, naar welke muziek je luistert, welke sport je beoefent en ga zo maar door! Voor een toe...
Lees meer...
“Je eerste werkgever kiest jou, de tweede kies jij”
Je hebt een diploma op zak en bent klaar om de fiscale wereld te veroveren. Hoe zorg je ervoor dat je op een plek terechtkomt die bij je past? Recruiter Martijn Betgem van Adviesgroep ’88 geeft ...
Lees meer...
Belangrijkste wijzigingen Belastingen 2018
Op 19 december 2017 heeft de Eerste Kamer ingestemd met het Belastingplan 2018. Het wetsvoorstel moet nog worden bekrachtigd door de Koning en treedt dan op 1 januari 2018 in werking. Vooruitlopend op...
Lees meer...
Hier klikken