fiscalistenonline.nl: 'Jawoord ABN Amro laat op zich wachten'
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

'Jawoord ABN Amro laat op zich wachten'

ABN Amro neemt maandag nog geen beslissing over het verbeterde bod van het Britse Barclays. Dat verwachten bronnen dichtbij de onderhandelingen. Barclays wil dat ABN Amro het verbeterde bod aanbeveelt bij zijn aandeelhouders. Doet de grootste bank van Nederland dat niet, dan trekken de Britten hun bod in. Barclays wil uiterlijk maandag antwoord. De verwachting is dat ABN Amro uitstel vraagt. Barclays zal hier vrijwel zeker mee instemmen.
Het bestuur en de commmissarissen van ABN Amro buigen zich vrijdag over het bod van Barclays en dat van het consortium van Fortis, Royal Bank of Scotland en Banco Santander.

Contanten
Barclays verhoogde zijn bod naar 67,5 miljard euro en wil ruim een derde in contanten betalen. Het bankentrio biedt 71,1 miljard euro, grotendeels in contanten.

ABN Amro zou onder meer willen afwachten wat de aandeelhoudersvergadering van Fortis op 6 augustus oplevert. De Belgisch-Nederlandse bankverzekeraar vraagt zijn aandeelhouders in te stemmen het bod en de uitgifte van nieuwe aandelen ter financiering van de overname. Het is geen gelopen race.

Durfkapitalisten
Handelaren houden er rekening mee dat durfkapitalisten de ambitieuze overnameplannen van Fortis dwarsbomen. "Korte termijnbeleggers kunnen tegen stemmen, omdat de koers van Fortis dan omhoog gaat", aldus fondsmanager Stefan Vyverman van Commerzbank International. "In deze vreemde tijden waar hedgefondsen zich inkopen in bedrijven, is niets zeker."

"Ik ben voor het bod", zei fondsmanager Patrick Casselman van zakenbank KBC. "Ik vraag me alleen af of de aandeelhouders voor stemmen. Hedgefondsen zijn geen lange termijninvesteerders en zij zullen het bod misschien afwijzen." Het is niet bekend hoeveel procent van de aandelen van Fortis in handen is van hedgefonds.
Bron: ANP via NU.nl

Eerder geplaatste artikelen

Baker Tilly Berk is nu Baker Tilly
Baker Tilly Berk gaat de toekomst tegemoet met een nieuwe naam: Baker Tilly. De naamswijziging gaat gepaard met een wereldwijde nieuwe visuele identiteit. Vanaf vandaag werkt Baker Tilly internationaa...
Lees meer...
In meer dan 40.000 vacatures komt leeftijdsdiscriminatie voor
Eindelijk! Je hebt de perfecte vacature gevonden en je bent je motivatiebrief al aan het schrijven. Even lezen, wat zijn precies de gestelde eisen? In meer dan 40.000 vacatures komt leeftijdsdiscrimin...
Lees meer...
Fiscaal vennoot Hans van den Besselaar neemt na 31 jaar afscheid van Wesselman
Per 31 december 2018 neemt Hans van den Besselaar afscheid van Wesselman Accountants | Adviseurs in Eindhoven en Helmond. Van den Besselaar neemt afscheid als vennoot en belastingadviseur, maar blijft...
Lees meer...
Hier klikken