fiscalistenonline.nl: 'Jawoord ABN Amro laat op zich wachten'
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

'Jawoord ABN Amro laat op zich wachten'

ABN Amro neemt maandag nog geen beslissing over het verbeterde bod van het Britse Barclays. Dat verwachten bronnen dichtbij de onderhandelingen. Barclays wil dat ABN Amro het verbeterde bod aanbeveelt bij zijn aandeelhouders. Doet de grootste bank van Nederland dat niet, dan trekken de Britten hun bod in. Barclays wil uiterlijk maandag antwoord. De verwachting is dat ABN Amro uitstel vraagt. Barclays zal hier vrijwel zeker mee instemmen.
Het bestuur en de commmissarissen van ABN Amro buigen zich vrijdag over het bod van Barclays en dat van het consortium van Fortis, Royal Bank of Scotland en Banco Santander.

Contanten
Barclays verhoogde zijn bod naar 67,5 miljard euro en wil ruim een derde in contanten betalen. Het bankentrio biedt 71,1 miljard euro, grotendeels in contanten.

ABN Amro zou onder meer willen afwachten wat de aandeelhoudersvergadering van Fortis op 6 augustus oplevert. De Belgisch-Nederlandse bankverzekeraar vraagt zijn aandeelhouders in te stemmen het bod en de uitgifte van nieuwe aandelen ter financiering van de overname. Het is geen gelopen race.

Durfkapitalisten
Handelaren houden er rekening mee dat durfkapitalisten de ambitieuze overnameplannen van Fortis dwarsbomen. "Korte termijnbeleggers kunnen tegen stemmen, omdat de koers van Fortis dan omhoog gaat", aldus fondsmanager Stefan Vyverman van Commerzbank International. "In deze vreemde tijden waar hedgefondsen zich inkopen in bedrijven, is niets zeker."

"Ik ben voor het bod", zei fondsmanager Patrick Casselman van zakenbank KBC. "Ik vraag me alleen af of de aandeelhouders voor stemmen. Hedgefondsen zijn geen lange termijninvesteerders en zij zullen het bod misschien afwijzen." Het is niet bekend hoeveel procent van de aandelen van Fortis in handen is van hedgefonds.
Bron: ANP via NU.nl

Eerder geplaatste artikelen

Mazars versterkt partnerteam audit en tax
Mazars Accountants en Adviseurs heeft haar partnerteam versterkt met Ronald Plat, Alexander Rasink en Paul Schutjens. Met deze uitbreiding worden de Audit en Assurance en de (internationale) tax prakt...
Lees meer...
VACATURE: Junior ass. belastingadviseur Utrecht, minimaal 32 uur
Wie zijn wij? Als collectief van ruim 120.000 zorgverleners is VvAA de stem en steun van zorgverleners in Nederland. In 1924 gestart door drie artsen die vonden dat ze samen sterker stonden, is de or...
Lees meer...
Cursus Tien met een griffel
Op maandag 24 september organiseert BelastingBelangen in samenwerking met Auxilium Adviesgroep de cursus Tien met een griffel. Hans Zwagemaker, hoofdredacteur van BelastingBelangen, zal deze cursus ve...
Lees meer...
Hier klikken