fiscalistenonline.nl: 'Jawoord ABN Amro laat op zich wachten'
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

'Jawoord ABN Amro laat op zich wachten'

ABN Amro neemt maandag nog geen beslissing over het verbeterde bod van het Britse Barclays. Dat verwachten bronnen dichtbij de onderhandelingen. Barclays wil dat ABN Amro het verbeterde bod aanbeveelt bij zijn aandeelhouders. Doet de grootste bank van Nederland dat niet, dan trekken de Britten hun bod in. Barclays wil uiterlijk maandag antwoord. De verwachting is dat ABN Amro uitstel vraagt. Barclays zal hier vrijwel zeker mee instemmen.
Het bestuur en de commmissarissen van ABN Amro buigen zich vrijdag over het bod van Barclays en dat van het consortium van Fortis, Royal Bank of Scotland en Banco Santander.

Contanten
Barclays verhoogde zijn bod naar 67,5 miljard euro en wil ruim een derde in contanten betalen. Het bankentrio biedt 71,1 miljard euro, grotendeels in contanten.

ABN Amro zou onder meer willen afwachten wat de aandeelhoudersvergadering van Fortis op 6 augustus oplevert. De Belgisch-Nederlandse bankverzekeraar vraagt zijn aandeelhouders in te stemmen het bod en de uitgifte van nieuwe aandelen ter financiering van de overname. Het is geen gelopen race.

Durfkapitalisten
Handelaren houden er rekening mee dat durfkapitalisten de ambitieuze overnameplannen van Fortis dwarsbomen. "Korte termijnbeleggers kunnen tegen stemmen, omdat de koers van Fortis dan omhoog gaat", aldus fondsmanager Stefan Vyverman van Commerzbank International. "In deze vreemde tijden waar hedgefondsen zich inkopen in bedrijven, is niets zeker."

"Ik ben voor het bod", zei fondsmanager Patrick Casselman van zakenbank KBC. "Ik vraag me alleen af of de aandeelhouders voor stemmen. Hedgefondsen zijn geen lange termijninvesteerders en zij zullen het bod misschien afwijzen." Het is niet bekend hoeveel procent van de aandelen van Fortis in handen is van hedgefonds.
Bron: ANP via NU.nl

Eerder geplaatste artikelen

De werkkostenregeling: de vrije ruimte, een feest
De werkkostenregeling biedt u een vrije ruimte van 1,2% van de fiscale loonsom. Met die vrije ruimte kunt u ‘leuke dingen’ doen voor uw medewerkers. U kunt hen diverse vergoedingen en vers...
Lees meer...
Let op: nieuwe pensioenrichtleeftijd per 1-1-2018
Per 1 januari 2018 wordt de pensioenrichtleeftijd verhoogd van 67 naar 68 jaar. Werkgevers moeten daardoor depensioenregelingen van hun medewerkers – weer –aanpassen, nog dit jaar. Een v...
Lees meer...
Tarief vennootschapsbelasting omlaag
In het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’ van de coalitie Rutte III wordt voorgesteld om het tarief van de vennootschapsbelasting stapsgewijs te verlagen van 25% naar 21%. Het tarie...
Lees meer...
Hier klikken