fiscalistenonline.nl: Steun voor huurder die zijn woning koopt
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Steun voor huurder die zijn woning koopt

Huurders en starters krijgen een extra mogelijkheid voor steun als zij een woning van een corporatie kopen. Voortaan mogen de woningcorporaties een deel van de rentelasten voor hun rekening nemen. Dat heeft minister Ella Vogelaar voor Wonen, Wijken en Integratie maandag bepaald.
Met de regeling wil Vogelaar mensen die voor het eerst een huis kopen een duwtje in de rug geven. Woningcorporaties mogen de rente van maximaal 20 procent van de totale prijs voor hun rekening gaan nemen. De maximumprijs voor de woning is in de regeling 265.000 euro.

Financieringslasten
"Zodra de koper zelf in staat is om de volledige financieringslasten te betalen, eindigt de ondersteuning", aldus het ministerie. Om in aanmerking te komen voor de regeling moet de woning wel worden gekocht onder de voorwaarden van de nationale hypoteekgarantie en mag de koper niet tegelijkertijd van andere regelingen gebruik maken.

Starters kunnen op dit moment al andere steun van woningcorporaties ontvangen, bijvoorbeeld kortingen op de koopprijs. Verder kunnen gemeenten startersleningen verstrekken.

Mogelijkheid
De koepelorganisatie van woningcorporaties Aedes verwelkomt de extra mogelijkheid om starters te steunen. Wel vindt de organisatie dat de nieuwe regeling eenvoudig moet zijn en lokaal maatwerk moet kunnen leveren.
Bron: ANP via NU.nl

Eerder geplaatste artikelen

De werkkostenregeling: de vrije ruimte, een feest
De werkkostenregeling biedt u een vrije ruimte van 1,2% van de fiscale loonsom. Met die vrije ruimte kunt u ‘leuke dingen’ doen voor uw medewerkers. U kunt hen diverse vergoedingen en vers...
Lees meer...
Let op: nieuwe pensioenrichtleeftijd per 1-1-2018
Per 1 januari 2018 wordt de pensioenrichtleeftijd verhoogd van 67 naar 68 jaar. Werkgevers moeten daardoor depensioenregelingen van hun medewerkers – weer –aanpassen, nog dit jaar. Een v...
Lees meer...
Tarief vennootschapsbelasting omlaag
In het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’ van de coalitie Rutte III wordt voorgesteld om het tarief van de vennootschapsbelasting stapsgewijs te verlagen van 25% naar 21%. Het tarie...
Lees meer...
Hier klikken