fiscalistenonline.nl: Steun voor huurder die zijn woning koopt
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Steun voor huurder die zijn woning koopt

Huurders en starters krijgen een extra mogelijkheid voor steun als zij een woning van een corporatie kopen. Voortaan mogen de woningcorporaties een deel van de rentelasten voor hun rekening nemen. Dat heeft minister Ella Vogelaar voor Wonen, Wijken en Integratie maandag bepaald.
Met de regeling wil Vogelaar mensen die voor het eerst een huis kopen een duwtje in de rug geven. Woningcorporaties mogen de rente van maximaal 20 procent van de totale prijs voor hun rekening gaan nemen. De maximumprijs voor de woning is in de regeling 265.000 euro.

Financieringslasten
"Zodra de koper zelf in staat is om de volledige financieringslasten te betalen, eindigt de ondersteuning", aldus het ministerie. Om in aanmerking te komen voor de regeling moet de woning wel worden gekocht onder de voorwaarden van de nationale hypoteekgarantie en mag de koper niet tegelijkertijd van andere regelingen gebruik maken.

Starters kunnen op dit moment al andere steun van woningcorporaties ontvangen, bijvoorbeeld kortingen op de koopprijs. Verder kunnen gemeenten startersleningen verstrekken.

Mogelijkheid
De koepelorganisatie van woningcorporaties Aedes verwelkomt de extra mogelijkheid om starters te steunen. Wel vindt de organisatie dat de nieuwe regeling eenvoudig moet zijn en lokaal maatwerk moet kunnen leveren.
Bron: ANP via NU.nl

Eerder geplaatste artikelen

Fiscaal vennoot Hans van den Besselaar neemt na 31 jaar afscheid van Wesselman
Per 31 december 2018 neemt Hans van den Besselaar afscheid van Wesselman Accountants | Adviseurs in Eindhoven en Helmond. Van den Besselaar neemt afscheid als vennoot en belastingadviseur, maar blijft...
Lees meer...
FISCALE (EINDEJAAR) ACTUALITEITEN
Ondernemers én particulieren moeten tegen het jaareinde 2018 druk in de weer met de vele fiscale voorstellen van Prinsjesdag 2018 én de fiscale plannen uit het Regeerakkoord van Rutte II...
Lees meer...
Hoe ziet de werkplek van de toekomst eruit? 5 tips
Veel kantoren zijn de laatste jaren bezig geweest met een “no office”-cultuur, digitalisering en de inrichting van een virtuele werkplek. Medewerkers kunnen op afstand vergaderen met virtu...
Lees meer...
Hier klikken