fiscalistenonline.nl: Steun voor huurder die zijn woning koopt
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Steun voor huurder die zijn woning koopt

Huurders en starters krijgen een extra mogelijkheid voor steun als zij een woning van een corporatie kopen. Voortaan mogen de woningcorporaties een deel van de rentelasten voor hun rekening nemen. Dat heeft minister Ella Vogelaar voor Wonen, Wijken en Integratie maandag bepaald.
Met de regeling wil Vogelaar mensen die voor het eerst een huis kopen een duwtje in de rug geven. Woningcorporaties mogen de rente van maximaal 20 procent van de totale prijs voor hun rekening gaan nemen. De maximumprijs voor de woning is in de regeling 265.000 euro.

Financieringslasten
"Zodra de koper zelf in staat is om de volledige financieringslasten te betalen, eindigt de ondersteuning", aldus het ministerie. Om in aanmerking te komen voor de regeling moet de woning wel worden gekocht onder de voorwaarden van de nationale hypoteekgarantie en mag de koper niet tegelijkertijd van andere regelingen gebruik maken.

Starters kunnen op dit moment al andere steun van woningcorporaties ontvangen, bijvoorbeeld kortingen op de koopprijs. Verder kunnen gemeenten startersleningen verstrekken.

Mogelijkheid
De koepelorganisatie van woningcorporaties Aedes verwelkomt de extra mogelijkheid om starters te steunen. Wel vindt de organisatie dat de nieuwe regeling eenvoudig moet zijn en lokaal maatwerk moet kunnen leveren.
Bron: ANP via NU.nl

Eerder geplaatste artikelen

Hoe belangrijk is je online imago?
Je online imago is een afspiegeling van hoe je in het echt bent: wat je doet, waar je naartoe op vakantie gaat, naar welke muziek je luistert, welke sport je beoefent en ga zo maar door! Voor een toe...
Lees meer...
“Je eerste werkgever kiest jou, de tweede kies jij”
Je hebt een diploma op zak en bent klaar om de fiscale wereld te veroveren. Hoe zorg je ervoor dat je op een plek terechtkomt die bij je past? Recruiter Martijn Betgem van Adviesgroep ’88 geeft ...
Lees meer...
Belangrijkste wijzigingen Belastingen 2018
Op 19 december 2017 heeft de Eerste Kamer ingestemd met het Belastingplan 2018. Het wetsvoorstel moet nog worden bekrachtigd door de Koning en treedt dan op 1 januari 2018 in werking. Vooruitlopend op...
Lees meer...
Hier klikken