fiscalistenonline.nl: Steun voor huurder die zijn woning koopt
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Steun voor huurder die zijn woning koopt

Huurders en starters krijgen een extra mogelijkheid voor steun als zij een woning van een corporatie kopen. Voortaan mogen de woningcorporaties een deel van de rentelasten voor hun rekening nemen. Dat heeft minister Ella Vogelaar voor Wonen, Wijken en Integratie maandag bepaald.
Met de regeling wil Vogelaar mensen die voor het eerst een huis kopen een duwtje in de rug geven. Woningcorporaties mogen de rente van maximaal 20 procent van de totale prijs voor hun rekening gaan nemen. De maximumprijs voor de woning is in de regeling 265.000 euro.

Financieringslasten
"Zodra de koper zelf in staat is om de volledige financieringslasten te betalen, eindigt de ondersteuning", aldus het ministerie. Om in aanmerking te komen voor de regeling moet de woning wel worden gekocht onder de voorwaarden van de nationale hypoteekgarantie en mag de koper niet tegelijkertijd van andere regelingen gebruik maken.

Starters kunnen op dit moment al andere steun van woningcorporaties ontvangen, bijvoorbeeld kortingen op de koopprijs. Verder kunnen gemeenten startersleningen verstrekken.

Mogelijkheid
De koepelorganisatie van woningcorporaties Aedes verwelkomt de extra mogelijkheid om starters te steunen. Wel vindt de organisatie dat de nieuwe regeling eenvoudig moet zijn en lokaal maatwerk moet kunnen leveren.
Bron: ANP via NU.nl

Eerder geplaatste artikelen

Van werkdruk naar tropenrooster
Een hoge werkdruk binnen de accountancy is niet iets van het laatste jaar. Sinds jaar en dag hebben financiële professionals te kampen met veel werk en weinig tijd. Hoe kan het dan zo zijn da...
Lees meer...
ZZP-er: één grote opdrachtgever en toch ondernemer
Nederland kent ruim een miljoen ZZP-ers. Die mannen en vrouwen willen allemaal als ondernemer worden behandeld door de Belastingdienst. Bij de beoordeling van het fiscaal ondernemerschap is het aantal...
Lees meer...
AccountancyNieuws: Zaag niet aan de poten van je eigen fiscale praktijk!
Een gezond accountantskantoor is te herkennen op afstand: sterke focus, heldere positionering, innovatief, ICT op orde, duidelijke dynamiek en enthousiaste, professionele medewerkers. Maar er is nog e...
Lees meer...
Hier klikken