fiscalistenonline.nl: 'Fiscus vaak in de fout bij sterfgevallen'
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

'Fiscus vaak in de fout bij sterfgevallen'

De Belastingdienst gaat veel te vaak in de fout met het afhandelen van toeslagen voor zorg en huur nadat een belastingplichtige is overleden. Dat concludeert de VVD op basis van klachten die binnenkomen via de door de partij geopende website overbelasting.com. Die is een week in de lucht. Burgers en bedrijven hebben inmiddels meer dan 2500 klachten over de fiscus gemeld.
De meeste reacties gaan over te veel ingehouden inkomensafhankelijke zorgpremie. Bekend was al dat door automatiseringsproblemen ongeveer 30.000 mensen al anderhalf jaar wachten op teruggave van de premie. Ook wordt er veel geklaagd over de slechte kwaliteit van de belastingtelefoon.

Onvergeeflijk
De VVD vindt de tientallen klachten over het afhandelen van toeslagen na een sterfgeval schokkend. "Ik ontvang veel klachten van mensen die al maanden tevergeefs proberen huur- of zorgtoeslagen stop te zetten van een overleden familielid. Dit is onvergeeflijk", aldus initiatiefneemster VVD-Tweede Kamerlid Ineke Dezentjé.

Volgens haar maakt de klachtenstroom op de website pijnlijk duidelijk hoe slecht de fiscus functioneert. Ze zal de klachten bundelen en in september aanbieden aan staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën).

Ontevreden
De VVD is al langer ontevreden over de fiscus. Na grote achterstanden in het verwerken van toeslagen eerder dit jaar, heeft de dienst nu nog grote moeite met het terugbetalen van over 2006 te veel betaalde premie voor zorgkosten en werknemersverzekeringen zoals WW.

Bij de overdracht van gegevens van uitkeringsinstantie UWV naar de Belastingdienst is het zo misgegaan, dat veel informatie nu onbruikbaar is. In september moeten bedrijven daarom opnieuw loongegevens van werknemers aanleveren.
Bron: ANP via NU.nl

Eerder geplaatste artikelen

Baker Tilly Berk is nu Baker Tilly
Baker Tilly Berk gaat de toekomst tegemoet met een nieuwe naam: Baker Tilly. De naamswijziging gaat gepaard met een wereldwijde nieuwe visuele identiteit. Vanaf vandaag werkt Baker Tilly internationaa...
Lees meer...
In meer dan 40.000 vacatures komt leeftijdsdiscriminatie voor
Eindelijk! Je hebt de perfecte vacature gevonden en je bent je motivatiebrief al aan het schrijven. Even lezen, wat zijn precies de gestelde eisen? In meer dan 40.000 vacatures komt leeftijdsdiscrimin...
Lees meer...
Fiscaal vennoot Hans van den Besselaar neemt na 31 jaar afscheid van Wesselman
Per 31 december 2018 neemt Hans van den Besselaar afscheid van Wesselman Accountants | Adviseurs in Eindhoven en Helmond. Van den Besselaar neemt afscheid als vennoot en belastingadviseur, maar blijft...
Lees meer...
Hier klikken