fiscalistenonline.nl: 'Kosten in de bouw stijgen hard'
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

'Kosten in de bouw stijgen hard'

De kosten in de bouw stijgen dit jaar 8 tot 10 procent, een stuk meer dan de opbrengsten die met 4 procent toenemen. Daardoor komen de winstmarges in de sector onder zware druk te staan. Dat concludeert de bouwkoepel Vereniging voor ontwikkelaars en bouwondernemers (NVB) in een maandag gepubliceerd rapport over de woningmarkt.
De hogere kosten worden veroorzaakt door de opgelopen grondstofprijzen, aangescherpte overheidsregels en een toename van de loonkosten. "In de hele bedrijfstak van hoog tot laag is een tekort aan mensen", zei NVB-directeur N. Rietdijk in een toelichting.

Inhaalslag
Volgens hem zijn de bouwkosten over de afgelopen tien jaar gemiddeld per jaar met 2,5 tot 3 procent gestegen. "Nu zie je dat er een forse inhaalslag gemaakt wordt. Een hele rare situatie", aldus Rietdijk.

Over de eerste helft van 2007 werden 15 procent minder nieuwbouwwoningen verkocht vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. De NVB schrijft deze daling toe aan een "verdere verslechtering van de betaalbaarheid" van koopwoningen.

"Het wordt nog lastiger voor starters om het geld voor een huis op te hoesten", aldus Rietdijk maandag. Nieuwe koopwoningen werden over de eerste helft 4 procent duurder ten opzichte van een jaar geleden.
Bron: ANP via NU.nl

Eerder geplaatste artikelen

Baker Tilly Berk is nu Baker Tilly
Baker Tilly Berk gaat de toekomst tegemoet met een nieuwe naam: Baker Tilly. De naamswijziging gaat gepaard met een wereldwijde nieuwe visuele identiteit. Vanaf vandaag werkt Baker Tilly internationaa...
Lees meer...
In meer dan 40.000 vacatures komt leeftijdsdiscriminatie voor
Eindelijk! Je hebt de perfecte vacature gevonden en je bent je motivatiebrief al aan het schrijven. Even lezen, wat zijn precies de gestelde eisen? In meer dan 40.000 vacatures komt leeftijdsdiscrimin...
Lees meer...
Fiscaal vennoot Hans van den Besselaar neemt na 31 jaar afscheid van Wesselman
Per 31 december 2018 neemt Hans van den Besselaar afscheid van Wesselman Accountants | Adviseurs in Eindhoven en Helmond. Van den Besselaar neemt afscheid als vennoot en belastingadviseur, maar blijft...
Lees meer...
Hier klikken