fiscalistenonline.nl: 'Kosten in de bouw stijgen hard'
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

'Kosten in de bouw stijgen hard'

De kosten in de bouw stijgen dit jaar 8 tot 10 procent, een stuk meer dan de opbrengsten die met 4 procent toenemen. Daardoor komen de winstmarges in de sector onder zware druk te staan. Dat concludeert de bouwkoepel Vereniging voor ontwikkelaars en bouwondernemers (NVB) in een maandag gepubliceerd rapport over de woningmarkt.
De hogere kosten worden veroorzaakt door de opgelopen grondstofprijzen, aangescherpte overheidsregels en een toename van de loonkosten. "In de hele bedrijfstak van hoog tot laag is een tekort aan mensen", zei NVB-directeur N. Rietdijk in een toelichting.

Inhaalslag
Volgens hem zijn de bouwkosten over de afgelopen tien jaar gemiddeld per jaar met 2,5 tot 3 procent gestegen. "Nu zie je dat er een forse inhaalslag gemaakt wordt. Een hele rare situatie", aldus Rietdijk.

Over de eerste helft van 2007 werden 15 procent minder nieuwbouwwoningen verkocht vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. De NVB schrijft deze daling toe aan een "verdere verslechtering van de betaalbaarheid" van koopwoningen.

"Het wordt nog lastiger voor starters om het geld voor een huis op te hoesten", aldus Rietdijk maandag. Nieuwe koopwoningen werden over de eerste helft 4 procent duurder ten opzichte van een jaar geleden.
Bron: ANP via NU.nl

Eerder geplaatste artikelen

Hoe belangrijk is je online imago?
Je online imago is een afspiegeling van hoe je in het echt bent: wat je doet, waar je naartoe op vakantie gaat, naar welke muziek je luistert, welke sport je beoefent en ga zo maar door! Voor een toe...
Lees meer...
“Je eerste werkgever kiest jou, de tweede kies jij”
Je hebt een diploma op zak en bent klaar om de fiscale wereld te veroveren. Hoe zorg je ervoor dat je op een plek terechtkomt die bij je past? Recruiter Martijn Betgem van Adviesgroep ’88 geeft ...
Lees meer...
Belangrijkste wijzigingen Belastingen 2018
Op 19 december 2017 heeft de Eerste Kamer ingestemd met het Belastingplan 2018. Het wetsvoorstel moet nog worden bekrachtigd door de Koning en treedt dan op 1 januari 2018 in werking. Vooruitlopend op...
Lees meer...
Hier klikken