fiscalistenonline.nl: 'Kosten in de bouw stijgen hard'
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

'Kosten in de bouw stijgen hard'

De kosten in de bouw stijgen dit jaar 8 tot 10 procent, een stuk meer dan de opbrengsten die met 4 procent toenemen. Daardoor komen de winstmarges in de sector onder zware druk te staan. Dat concludeert de bouwkoepel Vereniging voor ontwikkelaars en bouwondernemers (NVB) in een maandag gepubliceerd rapport over de woningmarkt.
De hogere kosten worden veroorzaakt door de opgelopen grondstofprijzen, aangescherpte overheidsregels en een toename van de loonkosten. "In de hele bedrijfstak van hoog tot laag is een tekort aan mensen", zei NVB-directeur N. Rietdijk in een toelichting.

Inhaalslag
Volgens hem zijn de bouwkosten over de afgelopen tien jaar gemiddeld per jaar met 2,5 tot 3 procent gestegen. "Nu zie je dat er een forse inhaalslag gemaakt wordt. Een hele rare situatie", aldus Rietdijk.

Over de eerste helft van 2007 werden 15 procent minder nieuwbouwwoningen verkocht vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. De NVB schrijft deze daling toe aan een "verdere verslechtering van de betaalbaarheid" van koopwoningen.

"Het wordt nog lastiger voor starters om het geld voor een huis op te hoesten", aldus Rietdijk maandag. Nieuwe koopwoningen werden over de eerste helft 4 procent duurder ten opzichte van een jaar geleden.
Bron: ANP via NU.nl

Eerder geplaatste artikelen

Mazars versterkt partnerteam audit en tax
Mazars Accountants en Adviseurs heeft haar partnerteam versterkt met Ronald Plat, Alexander Rasink en Paul Schutjens. Met deze uitbreiding worden de Audit en Assurance en de (internationale) tax prakt...
Lees meer...
VACATURE: Junior ass. belastingadviseur Utrecht, minimaal 32 uur
Wie zijn wij? Als collectief van ruim 120.000 zorgverleners is VvAA de stem en steun van zorgverleners in Nederland. In 1924 gestart door drie artsen die vonden dat ze samen sterker stonden, is de or...
Lees meer...
Cursus Tien met een griffel
Op maandag 24 september organiseert BelastingBelangen in samenwerking met Auxilium Adviesgroep de cursus Tien met een griffel. Hans Zwagemaker, hoofdredacteur van BelastingBelangen, zal deze cursus ve...
Lees meer...
Hier klikken