fiscalistenonline.nl: Verre reizen in trek door lage dollar
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Verre reizen in trek door lage dollar

Verre reizen zijn deze dagen in trek bij Nederlanders, onder meer vanwege de lage dollarkoers. Dat stelde de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) maandag bij de presentatie van de meest recente boekingscijfers van de aangesloten reisondernemingen.
In de periode tot en met 5 augustus noteerde de brancheorganisatie in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar een plus van 6 procent voor vliegvakanties naar bestemmingen buiten Europa.

Groei
"De vraag naar dit soort reizen groeit al een paar jaar en de trend wordt de laatste tijd nog versterkt door de sterke euro en de lage koers van de dollar", weet Mirjam Dresmé van de ANVR. "Daardoor zijn verre vliegreizen voor veel Nederlanders goed te betalen."

In de internationale toerismebranche is de dollar nog altijd de belangrijkste munteenheid. Bij verre reizen worden belangrijke kostenposten als de vliegtickets en accommodaties in dollars berekend en dat werkt op dit moment in het voordeel van Europeanen.

China
Nederlanders kiezen dit jaar vaak voor China als reisdoel. Het land dat volgend jaar de Olympische Spelen mag organiseren, zag het aantal reizigers uit Nederland met 20 procent toenemen.

De ANVR-ondernemingen brachten 38 procent meer Nederlanders naar Indonesië, terwijl Vietnam het met een groei van 31 procent ook uitstekend doet. Thailand, de populairste Aziatische bestemming, zag de animo iets afnemen (-8 procent).

Overigens gaan verreweg de meeste vakantievluchten nog altijd naar een Europese bestemming. De verhouding is op dit moment ongeveer 85 procent Europa en 15 procent ver weg.
Bron: ANP via NU.nl

Eerder geplaatste artikelen

Van werkdruk naar tropenrooster
Een hoge werkdruk binnen de accountancy is niet iets van het laatste jaar. Sinds jaar en dag hebben financiële professionals te kampen met veel werk en weinig tijd. Hoe kan het dan zo zijn da...
Lees meer...
ZZP-er: één grote opdrachtgever en toch ondernemer
Nederland kent ruim een miljoen ZZP-ers. Die mannen en vrouwen willen allemaal als ondernemer worden behandeld door de Belastingdienst. Bij de beoordeling van het fiscaal ondernemerschap is het aantal...
Lees meer...
AccountancyNieuws: Zaag niet aan de poten van je eigen fiscale praktijk!
Een gezond accountantskantoor is te herkennen op afstand: sterke focus, heldere positionering, innovatief, ICT op orde, duidelijke dynamiek en enthousiaste, professionele medewerkers. Maar er is nog e...
Lees meer...
Hier klikken