fiscalistenonline.nl: 'Onderzoek onder ABN Amro personeel slecht uitgevoerd'
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

'Onderzoek onder ABN Amro personeel slecht uitgevoerd'

Opiniepeiler Maurice de Hond heeft zondag stevige kritiek geleverd op het onderzoek van vakbond De Unie naar de mening van ABN Amro personeel over de overname van de bank. Volgens De Hond is het onderzoek "génant slecht uitgevoerd". Het zou mogelijk zijn geweest om als niet-medewerker van ABN Amro aan het onderzoek mee te doen en bovendien kon men meerdere keren zijn stem uitbrengen.
Vrijdag bleek uit het onderzoek van De Unie dat een meerderheid van het personeel niets voelt voor een overname van ABN Amro.

Volgens De Hond konden personen van buiten het bedrijf met een vals ABN Amro e-mailadres ook hun stem uitbrengen. De Hond zegt bovendien zelf vastgesteld te hebben dat het mogelijk was om meerdere keren vanuit dezelfde computer mee te stemmen.

Kiezen
Een ander kritiekpunt van De Hond is dat medewerkers zelf konden kiezen of ze hun mening wilden geven.

"Het gevaar is dat mensen met uitgesproken meningen eerder zullen deelnemen dan mensen die die niet hebben."

Reactie
Vakbond De Unie laat in een reactie weten "het te betreuren dat met name De Hond zich bedient van suggestieve kritiek die erop gericht is om ABN Amro-medewerkers en hun belangenbehartigers de mond te snoeren".

"Als de opiniepeiler eerst contact met ons had gezocht, had hij kunnen weten dat 91 procent van de 6137 reacties bij De Unie zijn binnengekomen via een intern e-mailsysteem van ABN Amro, dat niet toegankelijk is voor buitenstaanders", aldus een woordvoerder.

Zorgvuldig
De overige 9 procent van de reacties is volgens de woordvoerder van de vakbond "zorgvuldig getoetst".

Daarvoor zou gebruik zijn gemaakt van een interne toetsingprocedure die De Unie heeft ontwikkeld voor onder meer ledenraadplegingen. Hierdoor zijn ongeveer driehonderd reacties niet meegewogen in de eindconclusies.
Bron: ANP via NU.nl

Eerder geplaatste artikelen

Baker Tilly Berk is nu Baker Tilly
Baker Tilly Berk gaat de toekomst tegemoet met een nieuwe naam: Baker Tilly. De naamswijziging gaat gepaard met een wereldwijde nieuwe visuele identiteit. Vanaf vandaag werkt Baker Tilly internationaa...
Lees meer...
In meer dan 40.000 vacatures komt leeftijdsdiscriminatie voor
Eindelijk! Je hebt de perfecte vacature gevonden en je bent je motivatiebrief al aan het schrijven. Even lezen, wat zijn precies de gestelde eisen? In meer dan 40.000 vacatures komt leeftijdsdiscrimin...
Lees meer...
Fiscaal vennoot Hans van den Besselaar neemt na 31 jaar afscheid van Wesselman
Per 31 december 2018 neemt Hans van den Besselaar afscheid van Wesselman Accountants | Adviseurs in Eindhoven en Helmond. Van den Besselaar neemt afscheid als vennoot en belastingadviseur, maar blijft...
Lees meer...
Hier klikken