fiscalistenonline.nl: 'Onderzoek onder ABN Amro personeel slecht uitgevoerd'
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

'Onderzoek onder ABN Amro personeel slecht uitgevoerd'

Opiniepeiler Maurice de Hond heeft zondag stevige kritiek geleverd op het onderzoek van vakbond De Unie naar de mening van ABN Amro personeel over de overname van de bank. Volgens De Hond is het onderzoek "génant slecht uitgevoerd". Het zou mogelijk zijn geweest om als niet-medewerker van ABN Amro aan het onderzoek mee te doen en bovendien kon men meerdere keren zijn stem uitbrengen.
Vrijdag bleek uit het onderzoek van De Unie dat een meerderheid van het personeel niets voelt voor een overname van ABN Amro.

Volgens De Hond konden personen van buiten het bedrijf met een vals ABN Amro e-mailadres ook hun stem uitbrengen. De Hond zegt bovendien zelf vastgesteld te hebben dat het mogelijk was om meerdere keren vanuit dezelfde computer mee te stemmen.

Kiezen
Een ander kritiekpunt van De Hond is dat medewerkers zelf konden kiezen of ze hun mening wilden geven.

"Het gevaar is dat mensen met uitgesproken meningen eerder zullen deelnemen dan mensen die die niet hebben."

Reactie
Vakbond De Unie laat in een reactie weten "het te betreuren dat met name De Hond zich bedient van suggestieve kritiek die erop gericht is om ABN Amro-medewerkers en hun belangenbehartigers de mond te snoeren".

"Als de opiniepeiler eerst contact met ons had gezocht, had hij kunnen weten dat 91 procent van de 6137 reacties bij De Unie zijn binnengekomen via een intern e-mailsysteem van ABN Amro, dat niet toegankelijk is voor buitenstaanders", aldus een woordvoerder.

Zorgvuldig
De overige 9 procent van de reacties is volgens de woordvoerder van de vakbond "zorgvuldig getoetst".

Daarvoor zou gebruik zijn gemaakt van een interne toetsingprocedure die De Unie heeft ontwikkeld voor onder meer ledenraadplegingen. Hierdoor zijn ongeveer driehonderd reacties niet meegewogen in de eindconclusies.
Bron: ANP via NU.nl

Eerder geplaatste artikelen

Mazars versterkt partnerteam audit en tax
Mazars Accountants en Adviseurs heeft haar partnerteam versterkt met Ronald Plat, Alexander Rasink en Paul Schutjens. Met deze uitbreiding worden de Audit en Assurance en de (internationale) tax prakt...
Lees meer...
VACATURE: Junior ass. belastingadviseur Utrecht, minimaal 32 uur
Wie zijn wij? Als collectief van ruim 120.000 zorgverleners is VvAA de stem en steun van zorgverleners in Nederland. In 1924 gestart door drie artsen die vonden dat ze samen sterker stonden, is de or...
Lees meer...
Cursus Tien met een griffel
Op maandag 24 september organiseert BelastingBelangen in samenwerking met Auxilium Adviesgroep de cursus Tien met een griffel. Hans Zwagemaker, hoofdredacteur van BelastingBelangen, zal deze cursus ve...
Lees meer...
Hier klikken