fiscalistenonline.nl: Nog minder geld bij ontslag
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Nog minder geld bij ontslag

De ontslagvergoeding moet worden beperkt tot een jaarsalaris. Bovendien moet de opbouw van de vergoeding minder snel: een halve maand in plaats van een hele maand salaris per dienstjaar. De vakbonden wijzen deze plannen in alle toonaarden van de hand.
De werkgevers vinden de vergoeding bij ontslag zoals het kabinet het wil nog te hoog. Vanmorgen stellen de sociale partners in de Stichting van de Arbeid het advies vast over versoepeling van het ontslagrecht. Het wordt een verdeeld advies, omdat werkgevers en vakbonden het niet eens zijn geworden.

De werkgevers zijn het eens met de plannen van het kabinet, maar stellen wel enkele aanscherpingen voor. Zo willen de werkgevers de vergoeding bij ontslag beperken tot een jaarsalaris. Het kabinet wil een maximum van van een ton. Vooral de werknemers die niet zo veel verdienen, zijn hiervan de dupe.

Verder willen de werkgevers dat de opbouw van de vergoeding minder snel verloopt. Per dienstjaar slechts een halve maand en geen leeftijdsfactor meer. Nu geldt bij ontslag een maandsalaris per dienstjaar en voor dienstjaren boven de 40 een factor 1,5 en boven de 50 een factor 2. Deze opbouw is voor de werkgevers ‘niet aanvaardbaar’, aldus het uitgelekte advies. Tenslotte willen de werkgevers naast scholingskosten ook de kosten voor outplacement aftrekken van een vergoeding bij ontslag. De vakbonden vinden deze verslechteringen voor de werknemers ‘absoluut niet acceptabel’. Al eerder veegden de bonden de plannen van het kabinet van tafel.

Het CNV heeft overigens een ‘kaartenactie’ onder de leden gehouden, waarmee vakbondsleden hun mening over de plannen konden geven. In twee weken kreeg de bond zo’n 25.000 kaarten terug. „Zonder uitzondering negatief,” zegt CNV-woordvoerder Marianne Kruit. De resultaten worden vanochtend aangeboden.
Bron: AD.nl

Eerder geplaatste artikelen

Baker Tilly Berk is nu Baker Tilly
Baker Tilly Berk gaat de toekomst tegemoet met een nieuwe naam: Baker Tilly. De naamswijziging gaat gepaard met een wereldwijde nieuwe visuele identiteit. Vanaf vandaag werkt Baker Tilly internationaa...
Lees meer...
In meer dan 40.000 vacatures komt leeftijdsdiscriminatie voor
Eindelijk! Je hebt de perfecte vacature gevonden en je bent je motivatiebrief al aan het schrijven. Even lezen, wat zijn precies de gestelde eisen? In meer dan 40.000 vacatures komt leeftijdsdiscrimin...
Lees meer...
Fiscaal vennoot Hans van den Besselaar neemt na 31 jaar afscheid van Wesselman
Per 31 december 2018 neemt Hans van den Besselaar afscheid van Wesselman Accountants | Adviseurs in Eindhoven en Helmond. Van den Besselaar neemt afscheid als vennoot en belastingadviseur, maar blijft...
Lees meer...
Hier klikken