fiscalistenonline.nl: HBO'ers zeer in trek op de arbeidsmarkt
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

HBO'ers zeer in trek op de arbeidsmarkt

De perspectieven van hogeschoolstudenten op de arbeidsmarkt zijn uitstekend. Dat meldde maandag de HBO Monitor 2006. Van alle hbo-studenten die in het studiejaar 2004-2005 afstudeerden, had 95,9 procent eind 2006 een passende functie gevonden. Een jaar daarvoor lag dat percentage nog een half procent lager.
Acht van de tien afgestudeerde hbo'ers vindt binnen een maand een baan. Drie maanden na het afstuderen ligt dat percentage al boven de 90 procent.

Leraren
De verbeterde perspectieven manifesteerden zich in vrijwel alle beroepssectoren. Opvallend is dat de werkgelegenheid onder afgestudeerde leraren basisonderwijs juist afnam. De kansen van leraren in het voortgezet onderwijs verbeterden wel.

In de jaarlijkse enquête van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) is dit maal ook gevraagd hoe voormalige studenten terugkijken op hun opleiding. Een overgrote meerderheid van 87 procent is tevreden over de verhouding theorie-praktijk.

Wel constateert de Monitor in een vergelijking met afgestudeerde hbo-studenten in Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland en Vlaanderen dat de gemiddelde Nederlandse student per week aanzienlijk minder studie-uren maakt dan zijn buitenlanse collega.

Studiejaar
Aan het onderzoek voor de HBO Monitor 2006 namen 20.700 studenten deel. Deze week beginnen 375.000 hogeschoolstudenten aan het nieuwe studiejaar.
Bron: ANP via NU.nl

Eerder geplaatste artikelen

Van werkdruk naar tropenrooster
Een hoge werkdruk binnen de accountancy is niet iets van het laatste jaar. Sinds jaar en dag hebben financiële professionals te kampen met veel werk en weinig tijd. Hoe kan het dan zo zijn da...
Lees meer...
ZZP-er: één grote opdrachtgever en toch ondernemer
Nederland kent ruim een miljoen ZZP-ers. Die mannen en vrouwen willen allemaal als ondernemer worden behandeld door de Belastingdienst. Bij de beoordeling van het fiscaal ondernemerschap is het aantal...
Lees meer...
AccountancyNieuws: Zaag niet aan de poten van je eigen fiscale praktijk!
Een gezond accountantskantoor is te herkennen op afstand: sterke focus, heldere positionering, innovatief, ICT op orde, duidelijke dynamiek en enthousiaste, professionele medewerkers. Maar er is nog e...
Lees meer...
Hier klikken