fiscalistenonline.nl: HBO'ers zeer in trek op de arbeidsmarkt
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

HBO'ers zeer in trek op de arbeidsmarkt

De perspectieven van hogeschoolstudenten op de arbeidsmarkt zijn uitstekend. Dat meldde maandag de HBO Monitor 2006. Van alle hbo-studenten die in het studiejaar 2004-2005 afstudeerden, had 95,9 procent eind 2006 een passende functie gevonden. Een jaar daarvoor lag dat percentage nog een half procent lager.
Acht van de tien afgestudeerde hbo'ers vindt binnen een maand een baan. Drie maanden na het afstuderen ligt dat percentage al boven de 90 procent.

Leraren
De verbeterde perspectieven manifesteerden zich in vrijwel alle beroepssectoren. Opvallend is dat de werkgelegenheid onder afgestudeerde leraren basisonderwijs juist afnam. De kansen van leraren in het voortgezet onderwijs verbeterden wel.

In de jaarlijkse enquĂȘte van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) is dit maal ook gevraagd hoe voormalige studenten terugkijken op hun opleiding. Een overgrote meerderheid van 87 procent is tevreden over de verhouding theorie-praktijk.

Wel constateert de Monitor in een vergelijking met afgestudeerde hbo-studenten in Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland en Vlaanderen dat de gemiddelde Nederlandse student per week aanzienlijk minder studie-uren maakt dan zijn buitenlanse collega.

Studiejaar
Aan het onderzoek voor de HBO Monitor 2006 namen 20.700 studenten deel. Deze week beginnen 375.000 hogeschoolstudenten aan het nieuwe studiejaar.
Bron: ANP via NU.nl

Eerder geplaatste artikelen

Fiscaal vennoot Hans van den Besselaar neemt na 31 jaar afscheid van Wesselman
Per 31 december 2018 neemt Hans van den Besselaar afscheid van Wesselman Accountants | Adviseurs in Eindhoven en Helmond. Van den Besselaar neemt afscheid als vennoot en belastingadviseur, maar blijft...
Lees meer...
FISCALE (EINDEJAAR) ACTUALITEITEN
Ondernemers én particulieren moeten tegen het jaareinde 2018 druk in de weer met de vele fiscale voorstellen van Prinsjesdag 2018 én de fiscale plannen uit het Regeerakkoord van Rutte II...
Lees meer...
Hoe ziet de werkplek van de toekomst eruit? 5 tips
Veel kantoren zijn de laatste jaren bezig geweest met een “no office”-cultuur, digitalisering en de inrichting van een virtuele werkplek. Medewerkers kunnen op afstand vergaderen met virtu...
Lees meer...
Hier klikken