fiscalistenonline.nl: Werkgevers te traditioneel bij opvullen vacatures
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Werkgevers te traditioneel bij opvullen vacatures

Werkgevers moeten creatiever omgaan met vacatures. Zij moeten kritische vragen stellen bij de eigen wensen en zich bijvoorbeeld afvragen of een vacature echt moet worden vervuld door iemand die 38 uur per week wil werken van negen tot vijf. Misschien kunnen twee deeltijders ook wel, kan de functie helemaal worden opgeknipt in stukjes, of is thuiswerken mogelijk.
Dat stelt directeur arbeidsvoorwaardenbeleid Hans van der Steen van werkgeversvereniging AWVN woensdag op het jaarcongres in Arnhem.

Geld
De AWVN vreest dat de krappere arbeidsmarkt de werkgever veel geld gaat kosten. Werkgevers hebben het steeds moeilijker om geschikt personeel te vinden.

"Bij het vervullen van vacatures ligt de nadruk nog steeds op traditionele middelen", aldus Van der Steen. Zo doen zij meer aan werving of schalen nieuw personeel hoger in.

"Minder organisaties kiezen voor oplossingen als het bieden van meer flexibiliteit en het aanbieden van andersoortige contracten."

Bredere markt
Op die manier boren werkgevers een bredere markt aan, terwijl zij anders allemaal in dezelfde "snel opdrogende vijver" vissen.
Bron: ANP via NU.nl

Eerder geplaatste artikelen

Vormt de blockchain een bedreiging voor de financiële professional?
Blockchain, Bitcoin, cryptogeld. Het zijn zomaar een paar termen waar we in de media mee om de oren worden geslagen. Moeten we als financiële professional vrezen voor onze banen door de opkomst v...
Lees meer...
Duizenden ondernemers werken met hun partner
Een onderneming runnen samen met je man of vrouw. Sommige ondernemers moeten er misschien niet aan denken, maar heel wat partners blijken de handen ineen te slaan voor hun onderneming. Dat heeft het C...
Lees meer...
Wat is dan eigenlijk het accountantskantoor van de toekomst?
Er wordt op dit moment veel gezegd en geschreven over het accountantskantoor van de toekomst. Niet alleen over het accountantskantoor trouwens, ook advocatenkantoren en banken zullen er, als we alles ...
Lees meer...
Hier klikken