fiscalistenonline.nl: 'Salaris boven €185.000: 60% tax'
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

'Salaris boven €185.000: 60% tax'

FNV Vakcentrale vindt dat het kabinet niet ver genoeg gaat bij de aanpak van de hoge inkomens. Daarom komt FNV-bestuurder Wouter Gortzak met een alternatief voorstel. Volgens Gortzak moet het tarief van de inkomstenbelasting voor inkomens boven de 185.000 euro per jaar worden opgetrokken van 52 procent naar 60 procent. Daarnaast moet ook het nu geldende tarief voor de vermogensbelasting (1,2 procent) worden verdubbeld naar 2,4 procent.
In de miljoenennota komt het kabinet morgen onder andere met maatregelen die een stijging van het eigenwoningforfait voor huizen die meer dan 1 miljoen euro waard zijn. Verder wil het kabinet een eind maken aan de aftrekbaarheid van pensioenpremies voor inkomens boven de 185.000 euro.

PvdA-fractievoorzitter Jacques Tichelaar kondigde dit weekend aan dat zijn partij de topinkomens in de volgende miljoenennota’s van dit kabinet nog harder zal aanpakken. De maatregelen die morgen, op Prinsjesdag, worden gepresenteerd zijn volgens Tichelaar slechts een ‘voorproefje’.

Vandaag presenteert de FNV Vakcentrale ook het cao-beleid voor 2008. Daarin pleit cao-coördinator Wilna Wind voor een regeling waarin werknemers meedelen in de waardestijging van ondernemingen bij fusies of overnames.

Tot nu toe profiteren alleen aandeelhouders en topbestuurders van het extra geld dat voor de overname van, of fusie met een bedrijf wordt neergelegd. Wind vindt dat twintig procent van die overwaarde in het vervolg naar de werknemers moet gaan. Eerder al heeft de FNV laten weten dat de cao-eis voor komend jaar die vandaag bekend wordt gemaakt op z’n minst drie procent zal bedragen.

Werkgeversorganisatie VNONCW ziet niets in het FNV-plan om werknemers mee te laten delen in de waardestijging van het bedrijf bij fusies of overnames. Volgens de werkgevers prijst Nederland zich met dit plan internationaal uit de markt.
Bron: AD.nl

Eerder geplaatste artikelen

Hoe belangrijk is je online imago?
Je online imago is een afspiegeling van hoe je in het echt bent: wat je doet, waar je naartoe op vakantie gaat, naar welke muziek je luistert, welke sport je beoefent en ga zo maar door! Voor een toe...
Lees meer...
“Je eerste werkgever kiest jou, de tweede kies jij”
Je hebt een diploma op zak en bent klaar om de fiscale wereld te veroveren. Hoe zorg je ervoor dat je op een plek terechtkomt die bij je past? Recruiter Martijn Betgem van Adviesgroep ’88 geeft ...
Lees meer...
Belangrijkste wijzigingen Belastingen 2018
Op 19 december 2017 heeft de Eerste Kamer ingestemd met het Belastingplan 2018. Het wetsvoorstel moet nog worden bekrachtigd door de Koning en treedt dan op 1 januari 2018 in werking. Vooruitlopend op...
Lees meer...
Hier klikken