fiscalistenonline.nl: Inburgeraars blijven weg
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Inburgeraars blijven weg

Voor duizenden Rotterdammers is het door de nieuwe Inburgeringswet bijna onmogelijk geworden om goed in te burgeren. Veel allochtone inwoners, die voorheen massaal belangstelling hadden voor de cursussen, haken af wegens de hoge kosten. De schoolbankjes in de Regionale opleidingscentra's blijven dit jaar opvallend leeg.
Bij het Inburgeringsloket in Rotterdam merken ze dat de kosten veel mensen afschrikken. „We krijgen hier dagelijks veel mensen die graag willen inburgeren. Maar als ze horen hoe hoog de bedragen zijn, dan zijn ze meteen weg,’’ vertelt een medewerker.

De gemeente Rotterdam heeft de afgelopen jaren juist geprobeerd zoveel mogelijk allochtonen te laten inburgeren. Tot vorig jaar konden veel mensen gratis inburgere. Nu komen alleen allochtonen zonder baan in aanmerking voor een cursus van gemeentewege. En ook zij moeten een eigen bijdrage van 270 euro betalen.

Voor veel nieuwkomers, die verplicht zijn om in te burgeren, is de situatie helemaal schrijnend. Zij moeten zich vaak diep in de schulden steken om de cursus (van ruim 5000 euro) te kunnen betalen.

De migranten kunnen later, als ze de cursus succesvol afronden, een deel van de kosten terugkrijgen.

De gemeente Rotterdam is ook niet blij met de Inburgeringswet. Het liefst wil de gemeente dat meer doelgroepen in aanmerking komen voor een cursus en dat ook de eigen bijdrage omlaag gaat. Rotterdam en andere grote steden hebben minister Vogelaar ( Integratie) inmiddels verzocht het aantal doelgroepen uit te breiden.
Bron: AD.nl

Eerder geplaatste artikelen

Baker Tilly Berk is nu Baker Tilly
Baker Tilly Berk gaat de toekomst tegemoet met een nieuwe naam: Baker Tilly. De naamswijziging gaat gepaard met een wereldwijde nieuwe visuele identiteit. Vanaf vandaag werkt Baker Tilly internationaa...
Lees meer...
In meer dan 40.000 vacatures komt leeftijdsdiscriminatie voor
Eindelijk! Je hebt de perfecte vacature gevonden en je bent je motivatiebrief al aan het schrijven. Even lezen, wat zijn precies de gestelde eisen? In meer dan 40.000 vacatures komt leeftijdsdiscrimin...
Lees meer...
Fiscaal vennoot Hans van den Besselaar neemt na 31 jaar afscheid van Wesselman
Per 31 december 2018 neemt Hans van den Besselaar afscheid van Wesselman Accountants | Adviseurs in Eindhoven en Helmond. Van den Besselaar neemt afscheid als vennoot en belastingadviseur, maar blijft...
Lees meer...
Hier klikken