fiscalistenonline.nl: Eenzijdige aanpak vastgoedvraagstukken volstaat niet meer
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Eenzijdige aanpak vastgoedvraagstukken volstaat niet meer

Eén van de meest zichtbare oorzaken van de complexe vastgoedmarkt is de huidige leegstand. Anno 2012 staat er zo’n 14% van de totale kantorenvoorraad leeg, waarbij een groot deel structureel is. Inmiddels waarschuwt De Nederlandse Bank voor de verstrekkende gevolgen, waarbij zelfs een derde economische crisis niet wordt uitgesloten.

Naast financiële instellingen en beleggers worstelen ook zorginstellingen, woningbouwcorporaties, gemeenten en andere instanties met vastgoedvraagstukken op het gebied van waardering, exploitatie en herontwikkeling. Om partijen in deze complexe vastgoedmarkt te ondersteunen, slaan BDO, CMS Derks Star Busmann en DUPON de handen ineen met een uniek ‘one-stop-shop’ adviesproduct; Real Estate 360°.

Real Estate 360˚ is ontstaan vanuit de constatering dat de huidige vastgoedvraagstukken steeds gecompliceerder worden en de vastgoedrisico’s door de huidige economische omstandig¬heden sterk toenemen. Een eenzijdige benadering van deze risico’s volstaat niet langer om de uitdagingen voor eigenaren, toezichthouders, bestuurders, financiers, gebruikers en managers het hoofd te bieden.

Er is dringende behoefte aan een objectief en actueel beeld van de prestaties, potenties en mogelijkheden van vastgoedobjecten of portefeuilles. Met Real Estate 360˚ integreren BDO, CMS en DUPON als eerste op de vastgoedmarkt financiële, fiscale, juridische en bouwkundige expertise in één adviesproduct. Op deze manier hoeven partijen die met vastgoed te maken hebben niet langer zelfstandig de adviezen van de verschillende specialis¬ten samen te brengen en hun onderlinge raakvlakken te analyseren.

Volgens de initiatiefnemers van Real Estate 360˚ zit de vastgoedmarkt dan ook te springen om heldere analyses van bestaande situaties en een objectieve inschatting van de diverse mogelijkheden. BDO, CMS en DUPON bieden hiermee aan commissarissen en bestuurders een actueel, transparant en soms vernieuwend beeld van de prestaties, potenties en diverse mogelijkheden omtrent vastgoed.

Bron:
BDO

Eerder geplaatste artikelen

Tweede Kamer keurt Belastingpakket 2017 goed
De Tweede Kamer heeft het Belastingpakket voor 2017 aangenomen. Er zijn echter nog wel een aantal wijzigingen aangebracht. Zo zal het percentage van de energie-investeringsaftrek met 2,5 procentpunt w...
Lees meer...
ANPR: ondeugdelijk bewijs privégebruik auto
Hebt u een geschil met de Belastingdienst over de bijtelling privégebruik auto? Verwerpt de inspecteur uw kilometeradministratie omdat uw auto op tijden en plaatsen is geflitst die niet overeen...
Lees meer...
De WKR kent vele fiscaal voordelige toepassingen, voor werkgevers én werknemers, kent u ze?
Op dinsdag 31 mei organiseert BelastingBelangen in samenwerking met de Auxilium Adviesgroep de cursus De werkkostenregeling: Optimaal toepassen. Hans Zwagemaker, hoofdredacteur van BelastingBelangen...
Lees meer...
Hier klikken