fiscalistenonline.nl: Vragen over toeslagen lastig voor BelastingTelefoon
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Vragen over toeslagen lastig voor BelastingTelefoon

De juiste antwoorden geven op belastingvragen blijft voor de BelastingTelefoon een lastige klus. De Consumentenbond onderzocht dit jaar dekwaliteit van antwoorden op vragen over toeslagen en stelde vijf keer vijfvragen over diverse toeslagen.

Alleen de vraag over de zorgtoeslag werd in allegevallen goed beantwoord. De Consumentenbond adviseert consumenten om bijingewikkelde vragen over de belastingaangifte en of de eigen toeslagen eenbelastingadviseur in te schakelen en niet alleen te vertrouwen op deBelastingTelefoon.

DeBelastingTelefoon aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor eventueleverkeerde antwoorden van zijn medewerkers, terwijl dit voor consumentenmogelijk grote financiële consequenties heeft. De kant-en-klare scripts diemedewerkers hebben voor eenvoudige vragen over toeslagen kloppen, maar het gaatin de praktijk nog al eens mis met het juist beantwoorden.

Eén keer werd zelfsaangegeven dat de aanvraageis voor huurtoeslag niet recentelijk is gewijzigd,terwijl per 1 januari 2012 wel degelijk het een en ander veranderd is. Debetreffende consument had in dat geval wellicht toeslag ontvangen die hij laterhad moeten terugbetalen.

Hulp
Consumenten met vragen over de Belastingaangifte 2011 en vragen over Toeslagen kunnen op de website van de Consumentenbond in het dossier Belastingaangifteterecht voor online Belastinghulp. Leden krijgen de mogelijkheid met kortinggebruik te maken van het advies van een Belastingadvieskantoor.

Bron: www.consumentenbond.nl.

Eerder geplaatste artikelen

Tweede Kamer keurt Belastingpakket 2017 goed
De Tweede Kamer heeft het Belastingpakket voor 2017 aangenomen. Er zijn echter nog wel een aantal wijzigingen aangebracht. Zo zal het percentage van de energie-investeringsaftrek met 2,5 procentpunt w...
Lees meer...
ANPR: ondeugdelijk bewijs privégebruik auto
Hebt u een geschil met de Belastingdienst over de bijtelling privégebruik auto? Verwerpt de inspecteur uw kilometeradministratie omdat uw auto op tijden en plaatsen is geflitst die niet overeen...
Lees meer...
De WKR kent vele fiscaal voordelige toepassingen, voor werkgevers én werknemers, kent u ze?
Op dinsdag 31 mei organiseert BelastingBelangen in samenwerking met de Auxilium Adviesgroep de cursus De werkkostenregeling: Optimaal toepassen. Hans Zwagemaker, hoofdredacteur van BelastingBelangen...
Lees meer...
Hier klikken