fiscalistenonline.nl: Weekers stelt belastingcommissie aan
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Weekers stelt belastingcommissie aan

Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën heeft vandaag een voorstel naar de Tweede Kamer gestuurd om een commissie in te stellen die zich gaat buigen over een herziening van de inkomstenbelasting. Beoogd voorzitter is Kees van Dijkhuizen, Chief Financial Officer bij NIBC Bank. De andere leden van de commissie zijn Jan Kees Bartel, Koen Caminada, Nicole Gubbels, Peter Kavelaars, Barthold Kuipers en Carla Smits-Nusteling.

Het aanstellen van deze commissie is een wens van de Tweede Kamer. De commissie heeft als opdracht een aantal realistische toekomstscenario’s voor een herziening van de inkomstenbelasting uit te werken om te komen tot een eenvoudig, solide en fraudebestendig belastingstelsel dat bijdraagt aan de verbetering van de concurrentiekracht van Nederland.

Daarbij is de leden gevraagd onder meer te kijken naar de mogelijkheden om de tarieven in de loon- en inkomstenbelasting wezenlijk te verlagen. Ook is de commissie gevraagd te komen met voorstellen voor een vereenvoudiging van de inkomstenbelasting en de toeslagen. De voorstellen zouden moeten leiden tot een meer samenhangend en transparant systeem van fiscale kortingen en toeslagen.

Het is de bedoeling dat de commissie, naast scenario’s voor een beoogd eindbeeld, concreet toepasbare voorstellen ontwikkelt, inclusief een realistisch invoerings- of overgangstraject. Naar verwachting zal de commissie haar werkzaamheden in het voorjaar van 2013 afronden.

Staatssecretaris Weekers: “Ik heb er alle vertrouwen in dat de commissie onder leiding van de heer Van Dijkhuizen met een goed rapport zal komen.”

Bron: Rijksoverheid.nl

 

 

Eerder geplaatste artikelen

Geen FE tussen zusterbv’s is discriminatie
Het vormen van een fiscale eenheid (FE) tussen Nederlandse zustermaatschappijen is toegestaan, ook als de moedermaatschappij niet in de Europese Unie is gevestigd. De zustermaatschappijen mogen niet w...
Lees meer...
Belangrijkste wijzigingen belastingen 2016
Op 22 december 2015 heeft de Eerste Kamer ingestemd met het Belastingplan 2016. Dat betekent dat de belastingtarieven wijzigen per 1 januari. In het eindejaarsbericht van het ministerie van Financi&eu...
Lees meer...
Vermogensetikettering: privé- of bedrijfsvermogen?
De ondernemer die een pand koopt en dat voor zakelijke én privédoeleinden gaat gebruiken, moet de regels van de vermogensetikettering op dat pand toepassen. Centrale vraag daarbij is o...
Lees meer...
Hier klikken