fiscalistenonline.nl: Masterclass Grensoverschrijdende Arbeid – 16 februari
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Masterclass Grensoverschrijdende Arbeid – 16 februari

 

Helemaal up-to-date van de sociale zekerheid en fiscaliteit bij Internationale arbeidsmobiliteit? Steeds meer Nederlandse bedrijven werken met expats of zenden werknemers uit naar het buitenland. Of het nu om één dag gaat of om een uitzending van vijf jaar, het heeft gevolgen op het gebied van de fiscaliteit, sociale zekerheid, pensioen, arbeidsvoorwaarden en salarisadministratie. Lastige materie! Stap niet in fiscale of juridische valkuilen en ben er deze dag bij.

Onze Masterclass Grensoverschrijdende arbeid beslaat alles wat u moet weten inzake de fiscale en sociaal zekerheidsrechtelijke gevolgen van grensoverschrijdende arbeid. Bent u al op de hoogte van alle wijzigingen per 2012? Wij zullen u op een praktische wijze aan de hand nemen door het moeras van de (internationale) regelgeving rond grensoverschrijdende arbeid. Uiteraard zullen ook alle wijzigingen inzake de 30%-regeling worden behandeld.

Masterclass Grensoverschrijdende arbeid
Globalisering bloeit. Steeds meer Nederlandse bedrijven werken met expats. Ook vestigen meer en meer bedrijven zich in het buitenland. Zowel het aantal buitenlanders dat in Nederland als het aantal Nederlanders dat in het buitenland gaat werken, neemt toe. De grensoverschrijdende arbeid is niet alleen meer voorbehouden aan het hoger management, ook het middelmanagement en de echte specialist wordt steeds vaker, voor langere of kortere tijd, uitgezonden. 

Waarom de masterclass Grensoverschrijdende arbeid?
Het is nou eenmaal lastige materie. Wij zullen u op een praktische wijze aan de hand nemen door het moeras van de sociale en fiscale (internationale) regelgeving rond grensoverschrijdende arbeid. Zorg dat u op de hoogte bent van de:
  • Wijzigingen inzake de 30% regeling per 1-1-2012
  • Fiscaliteiten (belastingverdragen, salary split, 60 dagenregeling)
  • Sociale Zekerheid (nieuwe EU-Verordening, detachering, werken in meerdere landen)
  • Pensioenen (pensioen en grensoverschrijdende arbeid)
  • Migratierecht (aandachtspunten en mogelijkheid gebruik expatcenters)
  • Nieuwe trends ten aanzien van expat verloning

De masterclass Grensoverschrijdende arbeid wordt door HR Academy georganiseerd in samenwerking met Courdid. Courdid is een fiscaal adviesbureau op het gebied van loonheffingen en expatriate services. Zij adviseren werkgevers en werknemers over onder meer de fiscale en de sociaal zekerheidsrechtelijke aspecten van arbeidsvoorwaarden en arbeidsrelaties. Daarnaast zorgen zij voor een goede begeleiding bij de in- en uitzending van werknemers naar Nederland en het buitenland. Met gezamenlijk meer dan 45 jaar ervaring in huis op het gebied van de (inter)nationale loonheffingen krijgt u to the point, no-nonsense en praktisch toepasbaar advies.

Datum: 16 februari
Locatie: Nieuwegein.

Klik hier om u in te schrijven.

Bron: HR Academy

Eerder geplaatste artikelen

Tweede Kamer keurt Belastingpakket 2017 goed
De Tweede Kamer heeft het Belastingpakket voor 2017 aangenomen. Er zijn echter nog wel een aantal wijzigingen aangebracht. Zo zal het percentage van de energie-investeringsaftrek met 2,5 procentpunt w...
Lees meer...
ANPR: ondeugdelijk bewijs privégebruik auto
Hebt u een geschil met de Belastingdienst over de bijtelling privégebruik auto? Verwerpt de inspecteur uw kilometeradministratie omdat uw auto op tijden en plaatsen is geflitst die niet overeen...
Lees meer...
De WKR kent vele fiscaal voordelige toepassingen, voor werkgevers én werknemers, kent u ze?
Op dinsdag 31 mei organiseert BelastingBelangen in samenwerking met de Auxilium Adviesgroep de cursus De werkkostenregeling: Optimaal toepassen. Hans Zwagemaker, hoofdredacteur van BelastingBelangen...
Lees meer...
Hier klikken