fiscalistenonline.nl: Fiscaal voordeel aanvragen op milieu-investeringen kan nu digitaal
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Fiscaal voordeel aanvragen op milieu-investeringen kan nu digitaal

Ondernemers die fiscaal voordeel willen aanvragen voor milieu- of energiesparende investeringen, kunnen dit sinds 1 januari volledig digitaal regelen. Staatssecretaris Atsma wil zo de interactie met de overheid moderniseren en vergemakkelijken.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft daartoe in samenwerking met de Belastingdienst en het ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie een eerste stap gezet in het digitaliseren van deze ondernemersfaciliteiten.

Via één digitaal loket kan de ondernemer Milieu Investeringsaftrek (MIA), Vrije afschrijving voor milieu-investeringen (Vamil) en Energie-investeringsaftrek (EIA) aanvragen voor investeringen in 2012. Dit maakt het niet alleen makkelijker voor de ondernemers, maar het scheelt ook een behoorlijke papierstroom. In de nabije toekomst zal de correspondentie met de ondernemers over de aanvragen volledig gedigitaliseerd worden.

Meer informatie over fiscaal voordeel voor milieu-investeringen vindt u op de website www.agentschapnl.nl/miavamil. Hier kunt u ook nagaan welke 360 technieken in 2012 in aanmerking komen voor fiscaal voordeel.

Zo zijn er bijvoorbeeld extra mogelijkheden voor ondernemers die investeren in nieuwe maatregelen voor een duurzaam (her)gebruik van grondstoffen, beperking van industriële luchtemissies en vermindering van het watergebruik in de glastuinbouw.

Bron: Rijksoverheid.nl

Eerder geplaatste artikelen

Geen FE tussen zusterbv’s is discriminatie
Het vormen van een fiscale eenheid (FE) tussen Nederlandse zustermaatschappijen is toegestaan, ook als de moedermaatschappij niet in de Europese Unie is gevestigd. De zustermaatschappijen mogen niet w...
Lees meer...
Belangrijkste wijzigingen belastingen 2016
Op 22 december 2015 heeft de Eerste Kamer ingestemd met het Belastingplan 2016. Dat betekent dat de belastingtarieven wijzigen per 1 januari. In het eindejaarsbericht van het ministerie van Financi&eu...
Lees meer...
Vermogensetikettering: privé- of bedrijfsvermogen?
De ondernemer die een pand koopt en dat voor zakelijke én privédoeleinden gaat gebruiken, moet de regels van de vermogensetikettering op dat pand toepassen. Centrale vraag daarbij is o...
Lees meer...
Hier klikken