fiscalistenonline.nl: Lenen van geld zonder BKR toetsing steeds gewoner
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Lenen van geld zonder BKR toetsing steeds gewoner

Het lenen van geld zonder BKR toetsing wordt de laatste jaren steeds vaker mogelijk. Was het voorheen zo dat banken en kredietverstrekkers eerst informeerde bij het BKR in Tiel, alvorens een lening te verstrekken aan de consument, tegenwoordig zijn er genoeg ‘partijen’ die deze toetsing overslaan en de consument gewoon een lening verstrekken. Zo is het kopen van een auto zonder BKR toetsing al redelijk gewoon.

De reden dat kredietverstrekkers gemakkelijker zijn geworden als het gaat om het ‘risico aspect' kan liggen in de economische crisis. Consumentenbestedingen nemen af en dan zijn de verborgen doelgroepen interessant. Elke extra klant telt, ook al loop je als verstrekker een groter risico.

Zo zijn autodealers al overstag gegaan en biedt men zelf een kredietplan voor consumenten die een BKR notatie hebben. Men toetst niet meer bij het BKR maar gaat direct in zee met de consument. De autodealer loopt den weliswaar meer risico, maar de consument komt er nog minder gunstig vanaf. Deze consument betaalt meer omdat de zekerheid van de kredietverstrekker minder is.

GSM shop, Belsimpel.nl, liet medio 2010 via reclamecommercials weten dat ook klanten met een BKR notatie welkom zijn om een GSM aan te schaffen. Belsimpel.nl was een van de eerste die geen BKR toetsing verrichtte.

Het achterwege laten van een BKR toetsing lijkt een trend die zal gaan doorzetten naar verschillende sectoren. Een tred waarbij zowel de verkoper als de koper een verhoogd risico accepteren.

 

Eerder geplaatste artikelen

Tweede Kamer keurt Belastingpakket 2017 goed
De Tweede Kamer heeft het Belastingpakket voor 2017 aangenomen. Er zijn echter nog wel een aantal wijzigingen aangebracht. Zo zal het percentage van de energie-investeringsaftrek met 2,5 procentpunt w...
Lees meer...
ANPR: ondeugdelijk bewijs privégebruik auto
Hebt u een geschil met de Belastingdienst over de bijtelling privégebruik auto? Verwerpt de inspecteur uw kilometeradministratie omdat uw auto op tijden en plaatsen is geflitst die niet overeen...
Lees meer...
De WKR kent vele fiscaal voordelige toepassingen, voor werkgevers én werknemers, kent u ze?
Op dinsdag 31 mei organiseert BelastingBelangen in samenwerking met de Auxilium Adviesgroep de cursus De werkkostenregeling: Optimaal toepassen. Hans Zwagemaker, hoofdredacteur van BelastingBelangen...
Lees meer...
Hier klikken