fiscalistenonline.nl: Vrouwelijke managers moeten weer vrouw worden
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Vrouwelijke managers moeten weer vrouw worden

Weg met dat vormloze en onopvallende donkerblauwe broekpak. Vrouwelijke managers mogen weer echt vrouw worden. "Vrouwelijke leiders hebben de neiging kleding en gedrag van hun mannelijke collega's te kopiëren."

Lees: uniform, neutraal, veilig, saai en vaak gewoonweg onvrouwelijk. Dat merkte Els van Asperen (37), leadership coach en personal stylist van Wonderful at Work, bij grote bedrijven waar ze in het verleden werkte. "Het is ook wel verklaarbaar", zegt ze. "Vrouwen in hogere functies zijn nog altijd in de minderheid en dan voel je snel de neiging om je naar de rest te voegen
."

Pumps

Maar: vrouwen mogen zich meer eigen en meer als vrouw presenteren, vindt Van Asperen. Qua gedrag en uiterlijk. Er bestaat geen algemeen advies voor ‘de vrouwelijke manager'. Het belangrijkste is dat de kleding en accessoires "meer persoonlijkheid, eigenheid en fantasie" uitstralen.


"Dat hangt dus helemaal af van jouw persoonlijkheid en jouw figuur. Als jíj er maar in straalt."


Decolleté
Meer vrouw zijn, hoe moet u zich dat voorstellen? Denk niet meteen aan een decolleté tot de navel of ultrakorte rokjes waar je niet in kunt lopen, zitten, laat staan bukken. Er zijn genoeg mooie rokjes, jurkjes of pakjes te bedenken die niet overdreven sexy zijn. "Kies bijvoorbeeld een mooie pasvorm of een getailleerd model, en draag er een paar vrouwelijke pumps of laarzen onder. En durf te variëren."

Paars pakje
Het saaie grijze mannenpak mag echt nog wel een keer uit het rek getrokken worden. Maar combineer het dan met supervrouwelijke pumps, een opvallend sieraad of een mooie sjaal. "Speel ermee, maak er je eigen vertaling van. Als je leider bent, kun je een trend zetten in plaats van alleen maar volgen. Ga eens in een leuk paars pakje of een andere kleur die jou mooi staat, met een kek jasje en mooie laarzen naar het werk. In plaats van in het zoveelste donkerblauwe of grijze outfitje."


Durven
Dat klinkt haast te mooi om waar te zijn: iets anders aantrekken en voila, je straalt. Zo werkt het dus ook niet; veel vrouwen dúrven niet te stralen, vertelt Van Asperen. "Daarvoor moet je namelijk wel goed in je vel zitten."  Het innerlijk is - hoe cliché dat ook klinkt - nog altijd belangrijker dan de buitenkant. "Het startpunt bij het werken met Wonderful at Work is dan ook: wie ben je en wat belemmert je?" Het shoppen en stylen is de tweede stap.

Stralen

Gevolg is, volgens Van Asperen, dat ook de organisatie gaat stralen. "Als leider moet je inspirerend zijn, dan trek je ook je team mee én trek je klanten aan." Want: goed voorbeeld doet goed volgen. En bedenk dan zelf waar u productiever zou zijn: in een kleurig en inspirerend kantoor of tussen de grijze muizen. "Ik geloof dat mensen niet met baanbrekende ideeën komen in een omgeving waar je alles probeert te controleren en mensen hun nek niet durven uitsteken."

Veranderingen
Zeker in de huidige economische tijden, waarin er veel wijzigingen doorgevoerd moeten worden, is dat van belang. "Want als je jezelf uniform of veilig gedraagt, kun je ook geen wezenlijke veranderingen in de organisatie teweeg brengen."

bron

Eerder geplaatste artikelen

Spannendste denker in de economie komt met baanbrekende visie
In ‘De economie van goed en kwaad’ bekijkt Tomáš Sedlácek zijn vakgebied door een volstrekt nieuwe bril endaagt hij ons uit tot een volstrekt nieuwe kijk op de wereld....
Lees meer...
Leidinggevende heeft minder last van stress
Leidinggevenden hebben minder last van stress dan ‘gewone’ werknemers, dat geldt zowel voor mannen als vrouwen. Dat blijkt uit onderzoek onder 1672 hoogopgeleiden door Intermediair en de ...
Lees meer...
Vrouwen onontbeerlijk in top management
Uitvoerig onderzoek wijst uit dat vrouwen onontbeerlijk zijn in het top management van succesvolle bedrijven. Diversiteit en een goede balans in leiderschap wapenen bedrijven om het hoofd te bieden a...
Lees meer...
Hier klikken