fiscalistenonline.nl: Time Management Tips: Slim en snel je dag indelen
Lees voor het aanmelden de voorwaarden.

Time Management Tips: Slim en snel je dag indelen

In de timemanagement literatuur worden veel tips gegeven over hoe je je dag in kunt delen. Hier zetten we er een aantal voor je op een rij:

1. Begin met de rottigste taak. Dat helpt je om de rest van de dag niet meer aan te hoeven hikken tegen die ene vervelende klus. Als je 'm in de ochtend meteen doet ben je er mooi doorheen. De rest van de dag kun je dan besteden aan de taken waar je meer zin in hebt.

2. Begin met de taak die het meest belangrijk is. De belangrijkste taak hoeft natuurlijk niet de vervelendste taak te zijn, maar het geeft je in ieder geval het gevoel dat je aan iets zinnigs gewerkt hebt. De rompslomp kan best nog eventjes wachten.

3. Begin de dag niet met rompslomp - check je e-mail bijvoorbeeld pas na 11:00 uur. Rompslomp brengt je in de ‘regelmodus’ en voor je het weet ben je de hele dag bezig met het afhandelen van taken uit je inbox. Zet anders in elk geval een kookwekker of timer, zodat je na een half uur weer ontwaakt uit de rompslomp om wat anders te gaan doen.

4. Of begin de dag juist wèl met kleine klusjes. (Niemand zei dat het alleen maar simpel zou zijn.) Kom je 's ochtends maar langzaam op stoom? Begin dan misschien juist wèl met een paar kleine klusjes. Die 'quick wins' geven je mooi weer moed en energie om daarna ook wat grotere taken op te pakken.

5. Plan een beetje vooruit. Je kunt aan het eind van de dag alvast bedenken met welke taak je de volgende ochtend wilt starten. Leg de spullen vast klaar, of maak een klein begin. 's Nachts kun je dan alvast dromen over goede ideeën die je de volgende ochtend meteen op kunt schrijven.

6. Bundel de kleine klusjes. Het bundelen van taken maakt het makkelijker om ze af te handelen. Spaar je facturen op en betaal ze één keer per week allemaal tegelijk.

Wat is jouw grootste valkuil als het gaat om het doen van de grotere taken op je lijst? Misschien dat één van deze tips je kan helpen om die net even te omzeilen. Veel succes!

Bron

 

Eerder geplaatste artikelen

E-mail lawine kost jaarlijks 10.000.000.000 euro
Fascinerend, iets anders kun je niet zeggen over het onderzoek van meereffect, het bedrijf van Taco Oosterkamp dat mensen inspireert om slimmer te werken. Als we beter leren om te gaan met de berg mai...
Lees meer...
Verzamelen: een stap in Getting Things Done
Sommige mensen beginnen met Getting Things Done en merken dat ze hun hoofd nog steeds niet helemaal leeg hebben. Het kan verleidelijk zijn om toch nog dingen te onthouden. Kleine toezeggingen bijvoorb...
Lees meer...
Tijd
Sommigen van ons zouden een moord doen voor een paar uur meer op een dag, dan die karige 24 die we toebedeeld krijgen. En stiekem weten we ook allemaal dat het niets op zou lossen en dat dagen van mee...
Lees meer...
Hier klikken